Britisk avis: Messi vil bli tiltalt for skattesvindel

Etterforskes videre.

SLIPPER IKKE UNNA: Det så lenge ut til at Lionel Messi ikke skulle bli tiltalt i skattesvindel-saken som blusset opp i fjor. Nå ser det imidlertid ut til at han blir det. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
SLIPPER IKKE UNNA: Det så lenge ut til at Lionel Messi ikke skulle bli tiltalt i skattesvindel-saken som blusset opp i fjor. Nå ser det imidlertid ut til at han blir det. Foto: AP Photo/Emilio MorenattiVis mer

(Dagbladet): I fjor startet en etterforskning mot Lionel Messi og faren Jorge, som skal ha drevet skattesvindel.

Det så lenge ut til at Lionel Messi ville slippe tiltale, da det var faren til Messi som på det tidspunktet styrte fotballstjernas økonomi.

Nå skriver imidlertid britiske The Guardian at Messi vil bli tiltalt i saken.

Aktor i saken foreslo å henlegge beskyldningene mot Messi, da faren Jorge styrte økonomien i perioden. Ifølge AP hevder derimot den spanske domstolen at Lionel Messi ikke trengte å ha fullstendig oversikt over alt regnskap og overføringer eller det nøyaktige beløpet for svindelen for å vite hva som foregikk.

Lovbruddene skal ha skjedd mellom 2006 og 2009, og skal dreie seg om en sum på 30 millioner kroner. I august i fjor betalte Messi omtrent 40 millioner kroner som en tilbakebetaling med renter.

Lionel Messi er blant verdens best betalte idrettsutøvere, med en årslønn på snaut 260 millioner kroner, i tillegg til omtrent 150 millioner kroner i sponsorinntekter, skriver The Guardian.

- Jeg har aldri tatt hånd noe slikt på egen hånd, og det har eller ikke faren min gjort, sa Messi i juli i fjor.