Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk avis saksøker Armstrong for millioner

Tid for «payback time».

FIKK PENGER AV SUNDAY TIMES: Sunday Times måtte betale Lance Armstrong 2,7 millioner kroner for en artikkel som antydet dopingbruk. Nå vil avisa ha pengene sine tilbake - og vel så det. Foto:  AFP PHOTO/JOEL SAGET
FIKK PENGER AV SUNDAY TIMES: Sunday Times måtte betale Lance Armstrong 2,7 millioner kroner for en artikkel som antydet dopingbruk. Nå vil avisa ha pengene sine tilbake - og vel så det. Foto: AFP PHOTO/JOEL SAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Sunday Times går til søksmål mot tidligere toppsyklist Lance Armstrong for å få tilbake en erstatningssum den britiske storavisen betalte ham i 2006 - og vel så det.

Avisen måtte betale Armstrong 2,7 millioner kroner (300.000 pund) i erstatning etter at det i en artikkel i 2004 sto at det var grunner til å stille spørsmål om Armstrongs suksess på sykkelsetet.

Etter det amerikanske antidopingbyråets (USADA) avsløringer om systematisk dopingmisbruk i US Postal-laget, der Armstrong syklet flere år, krever The Sunday Times pengene tilbake samt renter og sakskostnader. Det opplyser avisen i et brev til Armstrongs advokater.

Ifølge The Guardian lyder kravet mot Armstrong på over én million pund (9,1 millioner kroner).

Armstrong er fratatt alle sine sju Tour de France-seirer etter avsløringene.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!