Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk bokselegende død

Den tidligere tungvektsmesteren Sir Henry Cooper ble 76 år.

KULTHELT: Sir Henry Cooper var mest kjent for å slå legenden Muhammed Ali i bakken. Foto: AP Photo/PA,Johnny Green
KULTHELT: Sir Henry Cooper var mest kjent for å slå legenden Muhammed Ali i bakken. Foto: AP Photo/PA,Johnny Green Vis mer

Den tidligere tungvektsmesteren Sir Henry Cooper døde søndag, 76 år gammel.

Cooper var i sin tid både britisk og europeisk tungvektsmester. Det var Press Association som først meldte om Sir Henry Coopers bortgang. Han var mest kjent for å ha slått Muhammad Ali i gulvet i en kontroversiell tittelkamp.

Cooper sendte Ali - som da het Cassius Clay - ned i kanvasen på Wembley i fjerde runde av oppgjøret i 1963.

Clay fikk så en ekstra lang pause i sitt hjørne ettersom trener Angelo Dundee sørget for å gjøre et hull i amerikanerens hanske større. Clay avgjorde så kampen i den femte runden.

Cooper ble en kultfigur både i og utenfor ringen. I tillegg til å være var mester hjemme i Storbritannia og i Europa vant Cooper også gull i Samveldelekene. Han var også den første idrettsmannen som vant BBCs pris for årets sportspersonlighet to ganger. Det skjedde i 1967 og i 1970.

Bokselegenden døde i sin sønns hus i Surrey to dager før sin 77-årsdag. Cooper mistet både kona og sin tvillingbror de siste årene av sitt liv. Han bokset 55 kamper som profesjonell, men vant aldri en verdensmestertittel. Cooper la opp i 1971 etter et tap for Joe Bugner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media