FOLKEFEST: Den andre etappen av Tour de France 2014 tok turen innom Haworth i Yorkshire. Nå vil britene ha touren tilbake. Foto: Scanpix
FOLKEFEST: Den andre etappen av Tour de France 2014 tok turen innom Haworth i Yorkshire. Nå vil britene ha touren tilbake. Foto: ScanpixVis mer

Tour de France:

Britisk bud kan skape utfordringer for norsk Tour de France-start

Kamp om Grand Départ i 2021.

(procycling.no): Det blir kamp om å ha vertsskapet for starten av verdens største sykkelritt i 2021. Nå vil britene også melde seg på i konkurransen.

Dokumenter fra UK Sport som BBC har fått tak i avslører at britene vurderer å legge inn bud på å få deler av 2021-utgaven av Tour de France til balløya. I 2014 var Yorkshire arena for en meget vellykket Grand Départ.

Dersom Storbritannia gjør alvor av planene, kan det skape vanskeligheter for de norske Tour de France-drømmene.

Etter det Dagbladet og procycling.no kjenner til, skal det ha funnet sted samtaler mellom Oslo kommune og Statoil der en Tour de France-åpning i Norge ble diskutert.

Statoil ønsker å markere 50-årsjubileum, som finner sted i 2022. Med en utenlandsk Grand Départ i 2021, og stor konkurranse fra andre nasjoner om årene før og etter, gjør det jobben vanskeligere for nordmennene. Danmark er også blant nasjonene som håper å få til noen tour-etapper på hjemmebane.

– Norges bud inneholder en tung sponsor som ønsker å markere 50-årsjubileet sitt. Det vil veie tungt for en organisasjon som ASO. Det vil være litt utover normen om Danmark skulle få Gran Départ i 2021 og Norge i 2022. Det er uvanlig, men ikke umulig, sa Harald Tiedemann Hansen til procycling.no i starten av september.

To utenlandske tour-starter på rad har ikke skjedd mange ganger gjennom sykkelrittets historie, men vi må ikke mange år tilbake for å finne forrige gang. Sist skjedde så nylig som i 2014 (Yorkshire) og 2015 (Utrecht). Fjorårets tour startet i Frankrike, mens årets utgave begynte i Tyskland.

I 2018 blir Vendée arena for starten, mens Brussel og Belgia får æren året etter. Dersom mønsteret fortsetter kan det fort bli utfordrende å få touren til norske veier.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!