Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk fiasko i stafetten

Det britiske stafettlaget på 4 x 100 meter er ute av medaljekampen etter flere håpløse vekslinger som førte til diskvalifikasjon i forsøksheatet fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia vant sølv i VM i fjor og var tippet som amerikanernes tøffeste rival i Sydney. Det gikk imidlertid galt helt fra start. Vekslingen mellom startmann Allyn Condon og Jason Gardener var så ille at Gardener måtte stoppe helt opp, og laget var håpløst sist.

Gardener og Marlon Devonish tok innpå konkurrentene, men den ny vekslingstabbe ødela alt. Dwain Chambers var sjanseløs og jogget over mål som sistemann. At britene ble disket for feil veksling var bare salt i såret.

Også for fire år siden dummet britene seg ut i stafetten. Da lot de Linford Christie hvile i forsøksheatet og røk ut da de mistet pinnen.

-Allerede etter første veksling visste jeg at vi var ute, sa Chambers. - Jeg kom for å vinne medalje, og jeg klarte det ikke.

USA har vunnet kortstafetten 14 ganger og har blitt slått bare en gang - av Canada i Atlanta for fire år siden. Ellers har bare diskvalifikasjoner stoppet amerikanerne.

(NTB)