Britisk gullvinner veltet med vilje for å få omstart

Men det britiske sykkelforbundet skylder på dårlig engelsk.

VELTET MED VILJE: Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
VELTET MED VILJE: Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start.

Lagene med de to beste tidene i kvalifiseringen går til finale, og britene utnyttet omstarten fullt ut ved å sette verdensrekord på 42,747. I finalen mot Frankrike ble den forbedret til 42,600.

Den tyskfødte 19-åringen vant gull sammen med Jason Kenny og Chris Hoy, og han gjorde ikke noe forsøk på å skule at han utnyttet et smutthull i reglene for å viske ut en dårlig start i kvalifiseringen.

- Vi sa til hverandre før løpet at hvis vi fikk en dårlig start, så trengte vi en kræsj slik at vi kunne starte på nytt. Jeg bare kræsjet. Jeg gjorde det med vilje for å starte på nytt, bare for å få kjøre fortest. Jeg gjorde det. Det hele var planlagt, sa Hindes etter løpet ifølge The Telegraph.

Det britiske sykkelforbundet sier at kommentarene til Hindes ble «tapt i oversettelsen», og la til at rytteren lærte engelsk først i 2010.

På pressekonferansen etter løpet hevdet Hindes at han ikke hadde gjort det med vilje likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer