VELTET MED VILJE: Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
VELTET MED VILJE: Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start. Foto: REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

Britisk gullvinner veltet med vilje for å få omstart

Men det britiske sykkelforbundet skylder på dårlig engelsk.

(Dagbladet): Philip Hindes innrømmet at han veltet med vilje i kvalifiseringen i lagsprinten i sykling, for å gi det britiske laget en ny start.

Lagene med de to beste tidene i kvalifiseringen går til finale, og britene utnyttet omstarten fullt ut ved å sette verdensrekord på 42,747. I finalen mot Frankrike ble den forbedret til 42,600.

Den tyskfødte 19-åringen vant gull sammen med Jason Kenny og Chris Hoy, og han gjorde ikke noe forsøk på å skule at han utnyttet et smutthull i reglene for å viske ut en dårlig start i kvalifiseringen.

- Vi sa til hverandre før løpet at hvis vi fikk en dårlig start, så trengte vi en kræsj slik at vi kunne starte på nytt. Jeg bare kræsjet. Jeg gjorde det med vilje for å starte på nytt, bare for å få kjøre fortest. Jeg gjorde det. Det hele var planlagt, sa Hindes etter løpet ifølge The Telegraph.

Det britiske sykkelforbundet sier at kommentarene til Hindes ble «tapt i oversettelsen», og la til at rytteren lærte engelsk først i 2010.

VANT GULL: Hindes vant gull sammen med Jason Kenny og Chris Hoy. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
VANT GULL: Hindes vant gull sammen med Jason Kenny og Chris Hoy. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer

På pressekonferansen etter løpet hevdet Hindes at han ikke hadde gjort det med vilje likevel.

- Nei, jeg kjørte bare ut og mistet kontroll, og gikk da i bakken. Bakhjulpet glapp, jeg mistet kontroll og kunne ikke kontrollere sykkelen. Så kræsjet jeg, sa han.

Frankrike kommer ikke til å legge inn protest.

- Det er ganske tydelig fra videobildene at han veltet for å få omstart, men det er ikke noe i reglene som forbyr det. Nå som han har innrømmet at det var med vilje, håper jeg de vurderer en regelendring, sa den franske lederen Isabelle Gautheron.

(DagbladetNTB)