STORE NYHETER I VENTE? Verken Team Sky eller RCS Sport har foreløpig bekreftet at Chris Froome skal sykle Giro d'Italia neste år, men ryktebørsen er rødglødende dagen før ruta for 2018-versjonen skal publiseres. FOTO: EPA/MANUEL LOPEZ
STORE NYHETER I VENTE? Verken Team Sky eller RCS Sport har foreløpig bekreftet at Chris Froome skal sykle Giro d'Italia neste år, men ryktebørsen er rødglødende dagen før ruta for 2018-versjonen skal publiseres. FOTO: EPA/MANUEL LOPEZVis mer

Froome til Giro d'Italia og Tour de France?

Britisk nettsted: - Froome fristes med millioner for å sykle giroen

Midlene skal komme fra den israelske statskassa.

(procycling.no): I hele høst har ryktene gått om at Chris Froome skal prøve seg på den berømte giro-tour-dobbelen.

Les også: - Froome trolig til Giro d'Italia
Les også: Merckx: - Froome bør sykle giroen neste år

Å vinne de to rittene i løpet av samme sesong, har ingen maktet siden Marco Pantani gjorde det i 1998.

Dagen før Giro d'Italia-presentasjonen i Milano, er ryktebørsen rødglødende. Og flere av momentene som taler i favør av Froomes italienske ekspedisjon, er gode:

Som procycling.no tidligere har omtalt, er det forlokkende for Froome at årets fotball-VM i Russland forlenger pausen mellom de to rittene med én uke.

Solid pengepott lokker

En artikkel i velrenommerte Cycling Weekly legger også andre interessante opplysninger til grunn for det oppsiktsvekkende prosjektet.

For det første kan det være snakk om en hel del penger. Kilder sykkelbladet har snakket med, forteller at midler satt av fra den israelske statskassa skal beløpe seg til 10 millioner euro (nesten 100 millioner norske kroner) for å få starten til Jerusalem, og ytterligere 20 millioner norske kroner i potensielle startpenger til Froome.

Vi vet allerede at de tre første etappene av giroen vil foregå i og rundt den israelske byen Jerusalem. At det også er store penger involvert for å vekke interessen til RCS Sport, er også ubestridt.

Å tilby startpenger for å få stjernene på startstreken er ikke uvanlig. Et noe mer uheldig eksempel er at Lance Armstrong mottok en solid påskjønnelse for å delta i ’09-utgaven av giroen - men ikke like mye som Sky-kapteinen skal være forespeilet nå.

Et annet moment er at den italienske sykkelprodusenten Pinarello gjerne vil ha Froome i aksjon i kampen om La Maglia Rosa i mai måned.

- Vi jobber for å få det til å skje, vi trykker på for å få Froome til giroen. Det er dog ikke opp til meg, skal Fausto Pinarello, direktøren for sykkelmerket, ha uttalt ifølge Cycling Weekly.

Kan endre etappe for å friste Froome

Klokka 17:00, onsdag, skal ruta for 2018-utgaven av Giro d’Italia presenteres i lokalene til TV-stasjonen RAI i Milano.

Der vet vi allerede at Fabio Aru, Vincenzo Nibali og fjorårsvinner Tom Dumoulin vil være til stede.

Det knytter seg nå stor spenning til om et opptak av Froome vil dukke opp som et ledd i presentasjonen, eller om Team Sky eller RCS Sport velger å bekrefte 32-åringens deltakelse i forkant.

Cycling Weekly skriver at Sky-sjefene mottok et utkast til Giro d’Italia-ruta alt for to uker siden, og at det deretter ble gjort en vurdering på om treukersrittet skulle bli en del av programmet hans.

Sykkelbladet skriver også kuriøst nok at RCS Sport fortsatt vurderer å forlenge tempoetappen nær Gardiasjøen i rittets avgjørende uke, for å gi den kenyanskfødte briten enda mer motivasjon til å bryne krefter mot Dumoulin i sammendraget.

Det endelige svaret sitter nok rittdirektør Mauro Vegni med allerede, men ber oss likevel om å smøre oss med tålmodigheten en liten stund til:

- På dette punktet vet dere det aller meste, fordi det ser ut til at det går sport i blant mediene å publisere ruta i forkant. Men vi har fremdeles noe viktig å avsløre til deltakerne, lyder den kryptiske beskjeden fra RCS Sport-direktøren.

PS: Neste år sykler den norske duoen Sondre Holst Enger og August Jensen for Israel Cycling Academy. Det tas for gitt at laget blir invitert til giroen på grunn av de tre etappene i Jerusalem.