Britisk nettsted: - Så mye tjener Froome

Plasserer Sky-kaptein på lønnstoppen.

SOLA SKINNER PÅ FROOME: Et britisk nettsted hevder at Chris Froome tjener nesten 40 millioner kroner som sammenlagtrytter i Team Sky. REUTERS/Jon Nazca
SOLA SKINNER PÅ FROOME: Et britisk nettsted hevder at Chris Froome tjener nesten 40 millioner kroner som sammenlagtrytter i Team Sky. REUTERS/Jon NazcaVis mer

(procycling.no): Sky Sports har publisert en stor sak om lønninger i sykkelsporten, og plasserte Chris Froome på toppen av pyramiden.

Som nettsted i konsernet som er hovedsponsor i sykkellaget, kan man jo da argumentere for at disse journalistene bør ha kildenettverket i orden.

Det hevdes i hvert fall at Froome skal ha i overkant av 3 millioner pund (39 millioner norske kroner) i årslønn.

Contador og Cavendish Årets Tour de France-vinner følges av sine rivaler Alberto Contador og Vincenzo Nibali. Contador skal ha omtrent samme lønn som Froome, ifølge skysports.com, mens Nibali har mellom 2,25 og 2,5 millioner pund (29-32 millioner norske).

Det er ingen hemmelighet at spurtere og sammenlagtryttere hevder de største sjekkene i sykkelsporten.

Mark Cavendish er en annen rytter som snuser på 40-millioners grensen, mens verdensmester Peter Sagans lønnsslipp skal ha ligget rundt 26 millioner i inneværende sesong.

Både Contador og Cavendish er kjent for å ha egne, private sponsorer om bord. Det gjør det vanskeligere å estimere hva de faktisk tjener.

Det er likevel ikke slik at alle syklister tjener fett:

- Lønningene til de ti største rytterne har økt mye siden 2008. Men ting har vippet i deres favør. Lønningene til ryttere på det laveste nivået har ikke økt i det hele tatt, sier sykkelagent Andrew McQuaid til Sky Sports.
 
Smuler til førsteårsproffene Ifølge nettstedet kan en førsteårsproff forvente seg å tjene rundt 450 000 kroner.

Minstelønnen skal dog være helt nede i 325 000. Veien opp derfra går via gode prestasjoner og aller helst gode resultater på sykkelen.

Innenfor sykkelsporten i dag er det et stort overskudd av ryttere på markedet og få ledige plasser.

Det gjør at mange som har kikket etter nye arbeidsgivere denne høsten har måttet ta veien ned i lønn.
 
Kristoff lever fett - Anker Sørensen på vei ned Danske Ekstra Bladet hevder at Chris Anker Sørensen har gitt avkall på millioner ved å gå fra den lønnsledende WorldTour-mannskapet Tinkoff-Saxo og videre til franske Fortuneo Vital Consept (tidligere Bretagne).

- Det er riktig at jeg har gått ned noen trinn økonomisk. Forhåpentlig går det opp igjen neste gang jeg er i forhandlingsposisjon, sier Anker Sørensen som ikke vil kommentere Ekstra Bladets summer.

Verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff er nevnt i oversikten til Sky Sports. De hevder likevel å vite at ryttere som vinner klassikere kan forvente seg å innkassere mellom 1.4 til 1,75 millioner pund (mellom 18 og 22 millioner kroner) for bryderiet.

Begge de to nordmennene sykler som kapteiner på sine respektive lag, noe som nok også gjør utslag på lønningsslippen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!