Britain's Marvin Sordell (front) and Senegal's Zargo Toure fight for the ball during their men's Group A football match at the London 2012 Olympic Games in Old Trafford, Manchester, northern England July 26, 2012.  REUTERS/Andrea Comas (BRITAIN  - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT SOCCER)
Britain's Marvin Sordell (front) and Senegal's Zargo Toure fight for the ball during their men's Group A football match at the London 2012 Olympic Games in Old Trafford, Manchester, northern England July 26, 2012. REUTERS/Andrea Comas (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS SPORT SOCCER)Vis mer

Britisk OL-spiss ble rasehetset av 13-åring

Nå vil Millwall endre guttungens syn på livet.


(Dagbladet): Millwall har vært kjent for å ha noen av de røffeste supporterne i engelsk fotball. «No one likes us, we don't care» (ingen liker oss, men det bryr oss ikke) er et kjent publikumsrop på hjemmebanen The Den i Øst-London.

Men det viser seg at de bryr seg når det virkelig gjelder. Nå har klubben nemlig bestemt seg for å utestenge en 13-årig gutt fra tribunen i overskuelig framtid etter at han verbalt sjikanerte Bolton-spiller Marvin Sordell i Championship-kampen mellom lagene 6. oktober i år.

Sordell spilte på det britiske OL-laget under lekene i London i sommer.

Vil utdanne gutten - Etter å ha fullført etterforskningen vår av hendelsen, har vi identifisert og intervjuet en 13 år gammel gutt som innrømmet en ordveksling med Marvin Sordell hvor sjikane ble brukt, skriver klubben på nettsiden sin.

Det har altså ført til utestengelse av gutten, men ikke for all framtid. Klubben vil heller hjelpe ham til å oppføre seg bedre i framtida.

- Vi følte, med tanke på guttens alder og bakgrunn, at vi hadde plikt til å bidra til å forsøke å utdanne og rehabilitere ham. Derfor har vi tilbudt ham en plass i et av utdanningsprogrammene våre, driftet av «Millwall for All» i håp om at vi kan endre synet hans på likeverd, rasisme og livet generelt.

Har skrevet brev Millwall forteller også at den ferske tenåringen har skrevet et brev til Sordell der han ber om unnskyldning, og unnskyldningen har blitt akseptert.

London-klubben understreker at det ikke stemmer, slik det først ble rapportert, at Bolton-spilleren ble utsatt for systematisk sjikane fra flere Millwall-supportere.

I pressemeldingen takker også fotballforbundet (FA) begge klubber for hvordan saken er løst, mens Bolton viderebringer takk fra Marvin Sordell til FA, PFA (spillerforeningen) og antirasismekampanjen «Kick it Out» for støtte, og til Millwall for hvordan de har håndtert saken.