Britisk OL-vinner døde da svensk båt kullseilte

12 personer i sjøen ved San Francisco.

OMKOM: Andrew Simpson ble sittende fast under båten og mistet livet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/NTB SCANPIX
OMKOM: Andrew Simpson ble sittende fast under båten og mistet livet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/NTB SCANPIXVis mer


Den britiske OL-medaljevinneren Andrew Simpson døde da den svenske America's Cup-båten Artemis kullseilte under trening torsdag.

Det bekreftet Artemis Racing på sitt nettsted.

Simpson tok sølv i Star bak den svenske duoen Fredrik Löof/Max Salminen i London-OL i fjor. Han hadde også OL-gull fra Beijing-lekene fire år tidligere på merittlisten.

Briten ble sittende fast under båten da den havarerte og var under vann i over ti minutter. Det ble satt i gang gjenopplivningsforsøk, men livet sto ikke til å redde. Det opplyser Mindy Talmdage, som er talskvinne for brannvesenet, til San Francisco Chronicle.

12 personer havnet i vannet en snau kilometer nord for Treasure Island, en kunstig øy i San Francisco-bukta midt mellom San Francisco og Oakland.

Besetningen besto av seilere fra ulike nasjoner, de fleste av dem engelskspråklige. Simpson var ansatt i prosjektet som strateg.

KULLSEILTE: Her er båten som var involvert i ulykken. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/ NTB SCANPIX
KULLSEILTE: Her er båten som var involvert i ulykken. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Hele Artemis Racing-laget er knust over det som er skjedd. Våre dyptfølte kondolanser går til hans kone og familie, sa taktiker og teamsjef Paul Cayard.

Et annet besetningsmedlem fikk kuttskader og fikk behandling i den lokale yachtklubbens lokaler. De øvrige ble fraktet til lagets base i Alameda.

Det er ikke klart hvorfor båten, en 72 fots katamaran med et 40 meter høyt seil, kullseilte. Bilder fra ulykkesstedet viser at masten er brukket og at det ene av de to skrogene er ødelagt.

De påmeldte til America's Cup trener for tiden utenfor San Francisco til årets utgave av verdens mest prestisjetunge seilerregatta.

Ulykken inntraff i ett-tiden lokal tid torsdag.

(NTB-TT)