Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk politi etterforsker City-back

Taklet Mendes bevisstløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester City-back Ben Thatcher taklet portugisiske Pedro Mendes, med albuen først, ut i reklameplakatene på City of Manchester Stadium i går kveld.

Portsmouths Mendes ble liggende bevisstløs og tilbrakte natta på sykehus. Thatcher fikk bare gult kort for taklingen.

Nå skal Manchester-politiet etterforske saken, etter en rekke henvendelser fra folk som var på kampen.

- Vi skal forhøre oss med den skadde spilleren, klubbene og fotballforbundet før vi ser på saken og bestemmer oss om det er grunnlag for å gå videre, sier en polititalsmann.

Det engelske fotballforbundet (FA) varsler også bruk av videobevis, men har trøbbel fordi dommer Dermot Gallagher allerede har straffet backen med et kort.

- Vi må se på om dette er en sak helt utenom det vanlige, og hvilke muligheter vi har i vårt disiplinærreglement, sier en FA-talsmann.

Portsmouth-manager Harry Redknapp er oppgitt over venstrebacken, og han ante at en grisetakling var på vei.

- Utenfor banen finnes det ikke snillere gutter. Dessverre er han i stand til å gjøre sånne ting på banen. Det var en grusom takling, sånt skal ikke skje, sier Redknapp og legger til:

FIKK OKSYGEN: Pedro Mendes klarte ikke å komme seg av banen for egen maskin etter Thatcher-taklingen. Han tilbrakte natta på sykehus og skal undersøkes nøyere i dagene som kommer. Foto: Scanpix/Ap
FIKK OKSYGEN: Pedro Mendes klarte ikke å komme seg av banen for egen maskin etter Thatcher-taklingen. Han tilbrakte natta på sykehus og skal undersøkes nøyere i dagene som kommer. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Hva skal til for å få et rødt kort? Må du drepe noen?

City-manager Stuart Pearce håper Thatchers overfall var et uhell og vil ikke fordømme sin egen spiller. Han opplyser at backen var bekymret for portugiseren i går kveld.

- Jeg så Ben løpe mot hjørnet i 180 km/t. Jeg ønsker at spillerne skal bevege seg i høyt tempo nær ballen, men det ser ut som han bommet litt med timingen i taklingen, sier Pearce.

Portsmouth opplyser i dag at Mendes er utskrevet fra sykehuset, men skal undersøkes av spesialister den kommende uka.

• Din kommentar: Riktig at politiet etterforsker hendelser på fotballbanen?

SJEVTSJENKO SLAPP UNNA: Ben Thatcher taklet Pedro Mendes stygt i går. Her mot Chelsea-spiss Andrei Sjevtsjenko forrige helg.