VITNER: Her er ni av personene britisk politi ønsker å få kontakt med. Foto: Operation Resolve
VITNER: Her er ni av personene britisk politi ønsker å få kontakt med. Foto: Operation ResolveVis mer

Britisk politi etterlyser 19 nye Hillsborough-vitner

Britisk politi ønsker kontakt med personene på bildene. 

(Dagbladet): Politiet gikk onsdag ut med en rekke overvåkningsbilder tatt på Hillsborough Stadium i 1989 i forkant av den grufulle tragedien der 96 mennesker omkom.

VITNER: Politiet ønsker kontakt med disse personene. Foto: Operation Resolve 
VITNER: Politiet ønsker kontakt med disse personene. Foto: Operation Resolve  Vis mer

Politiet ønsker nå å få mest mulig informasjon om disse personene, som alle som befant seg ved port C klokken 14.52 den samme dagen.

- De har ikke gjort noe galt

Ifølge etterforskerne var beslutningen om å åpne port C, og dermed sende strømmen av supportere inn midtseksjonene på stadionen, en av hovedårsakene til tragedien i Shieffeld.

Politiet mener ifølge Daily Mail at personene på bildene kan sitte på viktig informasjon.

- Disse menneskene er vitner og har ikke gjort noe galt. Vi kan forstå at dette er vanskelig å prate om ettersom det er 27 år siden, men vi ønsker å spørre dem om det de så, opplevde og hva som ble sagt da de kom inn port C, sier sjefsetterforsker Neil Malkin.

HYLLEST: Barry Devonside mistet sønnen sin under Hillsborough-tragedien. Her er han avbildet med like etter at det ble slått fast at supporterne ikke hadde skyld i sin egen død. Foto: David Davies / PA / NTB Scanpix
HYLLEST: Barry Devonside mistet sønnen sin under Hillsborough-tragedien. Her er han avbildet med like etter at det ble slått fast at supporterne ikke hadde skyld i sin egen død. Foto: David Davies / PA / NTB Scanpix Vis mer

Supporterne fikk først skylden

Det var over 20.000 Liverpool-supportere som tok turen til Sheffield den dagen i 1989. De fikk først skylda for tragedien - altså at det var supporterne som presset på så inngangsporten ble sprengt.

Men i ettertid har det vist seg at det var politiet som ikke gjorde jobben sin ved å åpne denne porten.

I april i fjor brøt de etterlatte ut i jubel og gråt da en britisk jury fastslo at de 96 ofrene i Hillsborough-tragedien ikke hadde noen skyld i sin egen død.

Men politiet er langt ifra ferdig med etterforskningen av saken.