FORBEREDER SEG TIL VM: Magnus Carlsen, her i New York en tur for å promotere appen sin. I november skal han forsvare VM-tittelen sin i den amerikanske metropolen. Foto: NTB Scanpix
FORBEREDER SEG TIL VM: Magnus Carlsen, her i New York en tur for å promotere appen sin. I november skal han forsvare VM-tittelen sin i den amerikanske metropolen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Magnus Carlsen før sjakk-VM:

Britisk storavis hjemme hos Carlsen: - Er det vulgært og billig, så er det vårt

Åpnet dørene for Financial Times.

(Dagbladet): Magnus Carlsen har for alvor begynt forberedelsene til VM-kampen mot Sergej Karjakin, og tilgangen på sjakkstjernen er minimal med bare noen uker igjen til sirkuset i New York.

Før dørene ble stengt slapp han imidlertid Financial Times inn i huset i Holmenkollen, og den britiske avisen har i dag en større sak om Carlsen og hjemmet.

Arvet interiør

Magnus Carlsen henviser til faren sin da Financial Times spør om fargekombinasjonene, en sofa som skiller seg ut og noen manglende malerier i huset, og pappa Henrik trår fleipende til:

- Maleriene tok den forrige eieren med seg. Det jeg pleier å si er at «hvis det er vulgært og dyrt, så er det fra den forrige eieren. Er det vulgært og billig, så er det vårt». Sofaen er vulgær og dyr.

Leste om Hitler

Artikkelen er også opptatt av Magnus Carlsens mange bøker om amerikanske presidenter, men fatter spesielt interesse for nordmannens ferske studier av militærhistorie.

- For ikke lenge siden leste jeg en bok om Hitler, ikke på den måten som (Bobby) Fischer som beundret ham, men en objektiv analyse av Hitlers suksesser og feilgrep, sier Carlsen, som senere også har lest mye om Napoleon.

Nevnte Fischer er som kjent også et referansepunkt for VM-kampen mot Karjakin, som mange ser som en slags reprise av storkampen mellom den amerikanske stormesteren og russiske Boris Spasskij under den kalde krigen i 1972.

- Selvfølgelig har min motstander og jeg svært ulik bakgrunn og veldig forskjellige politiske standpunkter. Jeg er sosialdemokrat. Jeg vet ikke om en ny kald krig er på vei, men spenningene mellom Russland og vesten er økende. Jeg er sikker på at Putin vil støtte ham, sier Magnus Carlsen selv om den saken.

Magnus Carlsen skal spille VM-match mot Karjakin fra 9. november til 30. november i New York.