TAKLET IKKE VARMEN: Britiske Johanna Konta fikk problemer i heten og måtte legge seg ned. På en pressekonferanse i etterkant forteller hun hva som skjedde. Video: Reuters Vis mer

Britisk tennisspiller kollapset i US Open. Etterpå var motstanderen svært oppgitt

- Det som skjedde var ikke rettferdig overfor meg.

Britiske Johanna Konta fikk pustevansker i New York-varmen og måtte undersøkes av medisinsk personell under kampen mot Tsvetana Pironkova.

Det ble trykket stemning på arenaen som tar 22.000 tilskuere i New York da Konta var nødt til å ta telling under torsdagens andrerundekamp mot Tsvetana Pironkova. 25-åringen måtte legge seg ned på et håndkle med en ispose under hver arm og hadde åpenbart pustevansker i varmen.

Les også: Nadal tok seg enkelt videre

Flau brite

Medisinsk personell tok seg av Konta, og etter en lengre pause i garderoben, returnerte 25-åringen mer opplagt og tok seg til slutt videre med 6-5, 5-7, 6-2.

– Jeg er litt flau. Jeg er ikke så glad i drama, sa Konta etter kampen, som ble spilt i rundt 30 varmegrader.

Hun har hatt en lignende episode under varme forhold tidligere.

– Fordi jeg har opplevd det en gang før, begynte jeg ikke å gråte. Jeg spilte bare med det jeg hadde, sier Konta, som tror hun vil være tilbake for fullt i neste runde.

IRRITERT: Tsvetana Pironkova. Foto:  Mike Hewitt / Getty Images / NTB Scanpix
IRRITERT: Tsvetana Pironkova. Foto:  Mike Hewitt / Getty Images / NTB Scanpix Vis mer

Briten hadde ingen god forklaring på hva som skjedde.

– Det er en grense for hvor langt vi kan presse kroppene våre, og jeg traff definitivt den grensen. Da reagerte kroppen min.

- Ikke rettferdig

Utslåtte Pironkova mente de lange pausene bidro til at hun tapte kampen.

– Det som skjedde var ikke rettferdig overfor meg. Kampen ble avbrutt for lenge på grunn av pausen. Jeg er ikke veldig fornøyd med reglene i dag, sier den bulgarske jenta.

– Det var dårlig timing. Jeg hadde momentum, og jeg var på vei tilbake i matchen. Den pausen stoppet kanskje oppturen min.

(NTB)