TESTET POSITIVT: Dan Evans. Foto: NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: Dan Evans. Foto: NTB ScanpixVis mer

Britisk tennisspiller testet positivt på kokain

Dan Evans, Storbritannias tredje beste tennisspiller, har avlagt en positiv dopingprøve.

Det skriver blant andre BBC fredag.

27-åringen, som er ranket på 50.-plass i verden og har representert Storbritannia i Davis Cup, skal ha blitt fortalt forrige uke at en dopingprøve i april ga utslag for bruk av kokain.

- Dette er en veldig vanskelig dag for meg, og jeg ønsket å komme hit og fortelle dere dette ansikt til ansikt, sa Evans på en pressekonferanse fredag før han forklarte situasjonen.

- For et par dager siden ble jeg gjort oppmerksom på at jeg i april testet positivt på kokain i en dopingtest. Det er veldig viktig at dere får vite at dette ble tatt utenfor konkurranse og i en sammenheng som ikke hadde noe med tennis å gjøre. Jeg gjorde en tabbe og må møte konsekvensene, fortalte han og påpekte at hans bruk av kokain ikke er akseptabel.

Sist gang Evans spilte konkurransetennis var 10. juni. Den gang måtte han trekke seg med en skade i låret.

- Jeg har skuffet mange mennesker. Min familie, min trener, mitt lag, sponsorer, det britiske landslaget og mine fans. Jeg kan ikke annet enn å beklage fra bunnen av mitt hjerte. Dette har blitt en ekstremt trist og ydmykende episode. Jeg håper dere forstår at jeg ikke vil svare på noen spørsmål, og jeg vil takke for deres støtte gjennom min karriere fram til nå, gjennom gode og vonde tider.

UBEHAGELIG: Den franske journalisten Maly Thomas opplevde at tennisspiller Maxime Hamou forsøkte å kysse henne gjentatte ganger på direktesendt TV da hun skulle intervjue ham etter han hadde røket ut av første runde av French Open. Hendelsen beskriver Thomas som ubehaglig, og har i ettertid uttalt at hun ville slått til ham om hun ikke var på direk... Vis mer