B(r)itiske aviser med nådeløs dom over Suárez: - Utesteng monsteret

Nå venter straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om Uruguay i går kveld tok seg til åttedelsfinale på bekostning av Italia, er det dessverre alt annet enn det sportslige som har stjålet overskriftene i etterkant.

Luis Suárez som forsøker å ta en bit av Giorgio Chiellini. Og overskriftene er det mange av.

Den britiske tabloidpressen er ikke kjent for å ta i saker med silkehansker, og uruguayaneren får gjennomgå på dagens baksider på fotballøya.

«Monsteret» The Telegraph går så langt som å karakterisere Suárez som «et monster» og ber om en langvarig utestengelse på Liverpool-spissen.

The Sun skriver om «dyret Suárez», og spekulerer også i hvor lang utestengelsen vil bli, mens Daily Express skriver at «Suárez nok en gang har satt sitt merke, og kommer til å bli kastet ut av VM».

I tillegg opererer med den kledelige tittelen «Jaws III» som er et spill på filmen Haisommer og sikter til at dette er den tredje biteepisoden.

The Mirror tror også det blir snakk om en langvarig utestengelse på stjernespissen, og lanserer det som en krise for Liverpool.

Etterforskes Siste nytt i saken er som kjent at FIFA nå har startet en etterforskning av hendelsen.

«FIFA kan bekrefte at disipilinære prosesser er åpnet mot spilleren Luis Suárez fra Uruguay i etterkant av et klart brudd på artikkel 57 og/eller artikkel 58 i FIFAs disiplinærreglement under VM-kampen Italia-Uruguay spilt 24. juni 2014. Spilleren og/eller det uruguayanske fotballforbundet inviteres til å gi sin vurdering og de dokumenterende beviser de føler relevante, innen 25. juni 2014 klokka 17.00, Brasilia-tid», heter det i uttalelsen fra det internasjonale fotballforbundet.

Brasilia ligger fem timer etter Norge.

Innrømmer kontakt Luis Suarez tok bladet fra munnen i møte med uruguayansk TV i mixed zone: 

- Jeg hadde kontakt med skulderen hans, ikke noe mer enn det. Denne typen situasjoner oppstår hele tida, sa han ifølge den uruguaynske TV-kanalen Subrayado.

Om at Fifa etterforsker hendelsen, og at han risikerer en langvarig, lot han seg ikke affisere av.

HARD DOM: Luis Suárez får hard medfart i britisk presse dagen etter den kontroversielle bitingen av Giorgio Chiellini. Foto: Scanpix. Faksimile: Telegraph/Mirror/Daily Star/Daily Express
HARD DOM: Luis Suárez får hard medfart i britisk presse dagen etter den kontroversielle bitingen av Giorgio Chiellini. Foto: Scanpix. Faksimile: Telegraph/Mirror/Daily Star/Daily Express Vis mer

- Jeg veit ingenting. Om Fifa analyserer hver eneste hendelse på banen separat, blir det komplisert. Jeg er fornøyd med at vi gikk videre i turneringa etter å ha slått ut et europeisk lag. Det så vanskelig ut etter den første kampen mot Costa Rica, men i dag gjorde vi en fantastisk kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer