LANDSLAGSSUKSESS: Gareth Southgate og det engelske fotballandslaget ble ansett som helter etter sommmerens VM-sluttspill. Foto: NTB Scanpix
LANDSLAGSSUKSESS: Gareth Southgate og det engelske fotballandslaget ble ansett som helter etter sommmerens VM-sluttspill. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gareth Southgate lanseres som kandidat til å bli Manchester United-manager

Britiske medier: Han kan danke ut Solskjær

Hevder Manchester United ser på Gareth Southgate som en av de beste kandidatene til å overta som klubbens manager.

  • Tottenham - Manchester United søndag klokka 17.30 på TV 2 Sport Premium.

Ole Gunnar Solskjær har hatt en fantastisk start på vikariatet som manager i Manchester United, med fem seire på fem forsøk. Søndag kommer imidlertid ilddåpen i oppgjøret mot serietreer Tottenham på White Hart Lane.

På grunn av den solide starten i managerstolen, har enkelte hevdet at det slettes ikke kan være så dumt å la Solskjær få jobben permanent.

Foruten Solskjær har nettopp Tottenham-trener Mauricio Pochettino vært nevnt som en kandidat til å bli Manchester Uniteds neste manager. Nå lanseres en ny kandidat i britiske medier:

Englands landslagssjef Gareth Southgate.

Het kandidat

Southgate nevnes som en aktuell United-trener av store medier som Sky Sports og Daily Telegraph. Sistnevnte hevder Southgate allerede er «shortlistet», altså at han allerede er blant de kandidatene United aller helst vil ha bak roret før neste sesong.

Southgate er altså akkurat nå Englands landslagssjef, og fikk nærmest heltestatus etter å ha ledet laget til sitt beste VM på mange år i sommer. England havnet til slutt på en fjerdeplass, etter å ha tapt bronsefinalen mot Belgia.

Ifølge Sky Sports skal United ennå ikke ha henvendt seg til Det engelske fotballforbundet om 48-åringen.

Southgate forlenget med Det engelske fotballforbundet i fjor høst, og har nå en kontrakt som binder ham fram til 2022.

Pochettino favoritt

Daily Telegraph holder dog fast ved at Pochettino skal være Uniteds klare førstevalg. Pochettino selv har vært ordknapp rundt tematikken.

Tottenham ligger for øyeblikket på en tredjeplass i Premier League med 48 poeng, mens Solskjær og United ligger på sjetteplass med 38 poeng. Med andre ord vil denne kampen være svært viktig for Solskjær om de skal ha noe som helst håp i å kvalifisere seg til Champions League.

- Spurs er en skikkelig test, så vi ser fram til den kampen, sa Solskjær til Uniteds hjemmesider.

Til nå har Solskjær møtt motstand som laget skal slå greit uansett, og det er nå folket får muligheten til å se hvordan Manchester United ligger an.

- Kampen vil vise hvor vi er i forhold til de andre topplagene, fordi vi er ikke fornøyde med sjette, femte eller fjerdeplass. Om ett år eller to må klubben klatre på tabellen, sa nordmannen.