Kamphaner: José Mourinho og Ederson skal ha skreket til hverandre på portugisisk etter kampslutt. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / Matt McNulty / REX / NTB Scanpix
Kamphaner: José Mourinho og Ederson skal ha skreket til hverandre på portugisisk etter kampslutt. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / Matt McNulty / REX / NTB ScanpixVis mer

Manchester-derby:

Britiske medier: Mourinho og Ederson i opphetet krangel etter kampslutt

Manchester Citys assistenttrener, Mikel Arteta, skal ha blitt sett med blod rennende nedover ansiktet etter krangelen.

(Dagbladet): Søndag kveld melder flere britiske medier at det skal ha oppstått en krangel mellom Manchester United-manager José Mourinho og Manchester City-målvakt Ederson etter lokaloppgjøret.

Kilder The Telegraph har vært i kontakt med hevder at det skal ha blitt kastet melk og vann etter Mourinho etter kampslutt.

Forlangte respekt

Det skal ha vært da den eksentriske portugiseren gikk bort til City-garderoben for å be dem dempe seg at situasjonen oppsto. City-spillerne skal angivelig ha feiret høylytt med musikk da Mourinho bestemte seg for å ta grep.

Men i stedet for å vise ham den respekten han forlangte, skal det ha oppstått en konfrontasjon mellom representanter fra begge lag. I sentrum av konflikten skal Mourinho og Ederson ha skreket til hverandre på portugisisk, før førstnevnte skal ha blitt slått i hodet med en plastflaske.

Videre skal sikkerhetsvakter ha sett seg nødt til å skille kamphanene, før det angivelig ble kaste melk og vann etter Mourinho.

Citys assistenttrener og tidligere Arsenal-kaptein, Mikel Arteta, skal ha blitt sett med et blødende kutt over øyenbrynet i etterkant av episoden.

Bittert tap

Kampen betydde mye for begge lag. Med seier kunne Manchester United ha minsket luka opp til tabelleder City, men i stedet endte det med tap og 11 poengs forsprang for de blå naboene.

Mål av David Silva og Marcus Rashford gjorde at stillingen var 1-1 til pause. Men ti minutter ut i andreomgang dukket forsvarskjempen Nicolás Otamendi opp og ordnet ledelse for Manchester City. Målet kom etter at Romelu Lukaku klabbet det til ved å klarere ballen i ryggen på Chris Smalling, før den etter hvert havnet i føttene på Otamendi.

Stillingen sto seg helt til kampen ble blåst av, og dermed står City med utrolige 15 seiere på 16 forsøk i årets Premier League-sesong.

Tror City vinner serien

I TV2s studio etter kampen oppsto det diskusjon om City allerede kan innkassere Premier League-tittelen denne sesongen.

Erik Thorstvedt gikk langt i å antyde det.

- For at de skal kunne miste det, må City av en eller annen grunn plutselig bli et dårlig fotballag. Det skjer ikke, mente han.

Brede Hangeland på sin side er ennå ikke overbevist.

- Jeg nekter å dele ut tittelen nå. Det har skjedd så mye tidligere som sier at ting kan snu.

Bitter Mourinho

I kjent stil var ikke José Mourinho særlig fornøyd etter tapet. Han mente at City hadde flaks da dommer Michael Oliver ikke dømte straffespark mot dem.

- Det er akkurat som i forrige sesong. Du kan si hva du vil. Finne fram fotballteori, statistikker, ballbesittelse - hva du vil. Men akkurat som i forrige sesong, var det en stor avgjørelse på et viktig tidspunkt i kampen.