Britiske medier: Solskjær får sparken i kveld

- Han får flere muligheter, sier Petter Myhre.

 FÅR HAN SPARKEN I KVELD?:  En rekke britiske medier melder at Ole Gunnar Solskjær får sparken i kveld.
Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
FÅR HAN SPARKEN I KVELD?: En rekke britiske medier melder at Ole Gunnar Solskjær får sparken i kveld. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs framtid som manager i Cardiff er regnet som høyst usikker etter gårsdagens hjemmetap for Middlesbrough.

På sju seriekamper i år har waliserne under Solskjær bare kapret åtte poeng. Det har plassert de på en skuffende 17. plass.

Storavisen The Sun meldte tidligere i dag at nordmannen kom til å få fyken. Det samme gjør nå troverdige Sky Sports.

Walesonline som følger klubben tettest, melder nå at Solskjær vil få sparken innen de neste timene.

- Over en lengre periode har ikke resultatene samsvart med ambisjonene til klubben. Og i det yrket sitter man aldri trygt. Jeg håper han ikke får sparken, sier TV 2-ekspert Petter Myhre til Dagbladet.

Ifølge rapportene ledet ikke Solskjær dagens Cardiff-trening. I stedet skal han ha vært i møter med klubbledelsen i London.

20 poeng Siden Ole Gunnar Solskjær tok over Cardiff 2. januar etter Malky Mackay, har det gått strake veien nedover for klubben, som rykket opp for første gang til Premier League mai i fjor.

På 25 ligakamper har Solskjær kapret stusselige 20 poeng. Det gir et snitt på 0,8 poeng per kamp.

Målforskjellen tilsier 25-51. I ni kamper har laget til den tidligere Molde-manageren sluppet inn tre eller flere mål. Elleve ganger har de gått målløse av banen.

Cardiff har gått fra en 17. plass i Premier League til en 17. plass i Championship i løpet av Solskjær snaue ti måneder i klubben.

Bygget fra bunn Myhre mener Solskjærs periode i Premier League ikke kan settes sammen med tiden han nå har tilbrakt på nivå to.

- Forrige sesong tok han over et lag som sleit og ikke hadde nivået inne. Da handlet alt om å skrape sammen nok poeng til å berge plassen. De traff ikke med signeringene sine og klarte ikke snu den vonde trenden.

- Vincent Tan var overraskende tålmodig og ga han en ny mulighet i år. Muligheten til å bygge opp et lag fra bunnen. Muligheten til å sette sitt preg på laget. Dessverre har det ikke gått så bra som mange hadde forventet.

Ødelegger selvtilliten Tidligere Cardiff-spiss Nathan Blake er svært kritisk til Cardiffs prestasjoner den siste tiden. Han er også veldig kritisk til Solskjærs rokkeringssystem.

- Han fortsetter å dytte spillere rundt. Det han gjør er å fjerne selvtilliten deres. Samme hva slags grunn han gir, vil alle spillere føle de blir vraket, sier Blake til BBC.

Skulle Solskjær få sparken, tror Myhre 41-åringen vil få prøve seg i en annen klubb på balløya.

- Trenere går i lup, og det er nesten umulig å ansette en trener som ikke har fått sparken. Solskjærs muligheter er ikke ferdige i England. Han har et stort navn der borte.