Brocken advarer VIF-kameratene mot hooligans

- De vet ikke hva som venter dem.

BRÜSSEL (Dagbladet.no): Når Vålerenga i morgen spiller bortekamp mot Club Brugge i den tredje og siste kvalifiseringsrunden til Champions League, blir det nærmest hjemmekamp for høyreback David Brocken.

Belgieren kom til Vålerenga foran 2004-sesongen og tror det blir et voldsomt trykk fra Brugge-fansen under morgendagens kamp.

- Gutta vet ikke hva som venter dem. Det blir ei heksegryte. Belgiske fans er langt mer fanatiske enn norske, sier Brocken til Dagbladet.no rett før han går på flyet til Brüssel.

Han sier Brugge-fansen er en av de mest voldelige i Belgia.

- Supporterne til Brugge, Anderlecht og Standard Liege er de mest ekstreme. De har hooligans, sier Brocken.

Nedringt

- Våre fans ropte at de hatet Brann da vi møtte dem i cupen, men belgiske fans er på et helt annet nivå. De er langt mer personlige.

En rekke belgiske journalister har ringt Brocken den siste tida for å vite mest mulig om Vålerenga foran kampen som betyr svært mye for begge lag.

LANDET I BELGIA: Kjetil Rekdal, Magne Hoseth og David Brocken på flyplassen i Brüssel. Foto: SCANPIX
LANDET I BELGIA: Kjetil Rekdal, Magne Hoseth og David Brocken på flyplassen i Brüssel. Foto: SCANPIX Vis mer

- Også noen av Brugge-spillerne, som jeg har litt kontakt med, har ringt. Det begynner selvfølgelig med småprat om hvordan jeg har det, men så styrer de raskt samtalen over på Vålerenga og hvordan vi kommer til å spille. Jeg sier jeg ikke vet, humrer Brocken.

Full fart

Og han har faktisk litt rett.

- Vi skal først snakke om taktikk når vi kommer ned. Trenerteamet vil at vi skal ha det moro så lenge vi kan. Hvis vi går rundt og tenker på kampen hele tida, kan vi blir utbrendte når kampen kommer, mener Brocken.

- Hvordan tror du Brugge kommer til å spille?

- Jeg tror de kommer til å gå ut i 200 miles i timen! De må score, sier David Brocken.

ADVARER: David Brocken sier det kommer til å bli ei heksegryte i Belgia.