Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Broderen er visst snakkisen i år, til og med når jeg slår han

Tarjei fleipet om lillebrorens skytekollaps.

PÅ MED SOLBRILLER: Johannes Thingnes Bø (t.v) forlot stadion sammen med storebror Tarjei etter stafetten i Ruhpolding. Johannes spolerte Norges sjanser til en pallplass da han pådro seg tre strafferunder på den første skytingen. Foto: Bjørn Langsem
PÅ MED SOLBRILLER: Johannes Thingnes Bø (t.v) forlot stadion sammen med storebror Tarjei etter stafetten i Ruhpolding. Johannes spolerte Norges sjanser til en pallplass da han pådro seg tre strafferunder på den første skytingen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Johannes Thingnes Bøs (20) tre strafferunder på liggende skyting spolerte selvsagt Norges pallsjanser i stafetten her i Ruhpolding, men etter å ha fått ut den verste aggresjonen og roet seg ned noen minutter alene i garderoben, så sto han rakrygget og forklarte flausen i OL-generalprøven i stafett.

- Jeg skjønner ingen ting. Jeg følte selv at det var en god serie. Hadde jeg skutt på en pappskive, og fått anvisning etterpå, så ville jeg vært sikker på at det ville vært fem treff, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Trodde det var feil med blinken
Han skiftet stilling etter de to første bomskuddene, uten at det hjalp noe.

- Jeg trodde først at det var blinken det var noe galt med. Det er første gang i karrieren jeg har skutt fem bom, så jeg føler ikke at dette er representativt for meg, sier han til Dagbladet.

- Du var ikke nervøs før skytingen?

- Nei, ingen ting. Jeg hadde stålnerver før start og gikk en bra førsterunde.

- Fem bom ikke normalt
Han frykter at det kan ødelegge mulighetene hans til å få gå stafetten i OL, men håper at laglederne ikke legger for mye vekt på dette ene løpet.

- Å skyte fem bom er ikke normalt. Dette kommer ikke til å skje igjen, lover Johannes Thingnes Bø.

- Den serien er noe som sikkert bare skjer en gang i karrieren min. Da er det veldig typisk at det skjer i dag, når dette var sjansen min til å holde på plassen på stafettlaget.

Årets gjennombrudd
20-åringen har kommet som et skudd denne sesongen. Han vant både sprinten og jaktstarten i verdenscupen i franske Annecy før jul, og han er allerede uttatt til OL.

På Idrettsgallaen sist lørdag fikk han prisen for Årets gjennombrudd.

Etter at alt bare har gått oppver for han i år, så kom den første smellen i dag. Han sendte storebror Tarjei ut som nummer 23 på andreetappen.

- Kjedelig for han
Da var Norge over halvannet minutt bak lederlagene, og stafetten var ødelagt for Norges del.

Tarjei gikk en feilfri etappe, og vekslet som nummer 14.

Etter gode etapper av Vetle Sjåstad Christiansen og Emil Hegle Svendsen, så endte Norge på en uvanlig niendeplass.

Tarjei er overbevist om at lillebroren rister av seg skuffelsen raskt.

- Broderen er visst snakkisen i år, til og med når jeg slår han, sier Tarjei, og ler godt.

- Det var kjedelig for han, både som bror og lagkamerat, for jeg vet hvor forferdelig det er å ligge der og bomme.

- Får gå OL-stafetten
- Men det er ikke så mye å si etterpå. Johannes er en harding, så det er ingen vits å trøste han. Det er ikke det han vil ha etter et slikt løp, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Han er overbevist om at bomskuddene ikke vil medføre at lillebroren blir vraket til stafettlaget i OL.

- Jeg tror alle klarer å se bak resultatet, så jeg tror han går stafetten i OL, sier Tarjei Bø.

Han mener lillebroren må ta opplevelsen som god læring.

- Han har fått seg en på trynet. Men da våkner du.

NEDFOR: Johannes Thingnes Bø var langt nede etter førsteetappen på stafetten. Her får han trøst av lege Lars Kolsrud. Foto: Bjørn Langsem
NEDFOR: Johannes Thingnes Bø var langt nede etter førsteetappen på stafetten. Her får han trøst av lege Lars Kolsrud. Foto: Bjørn Langsem Vis mer