Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Broder'n som falt av lasset

Erik «Panzer» Hagen var for dårlig for Vålerenga i 1995. Det var broren Rune de ville ha. Ni år seinere er rollene byttet.

SANDVIKA (Dagbladet): -  Det gjør meg trist og forbanna å se at broren min ikke spiller på et høyere nivå, sier Erik «Panzer» Hagen.

-  For det er egentlig han som er den største stjerna av oss to.

Dagbladet møter de to på Kadettangen, et kvarters kjøring fra Oslo. Med én runde igjen ligger Erik og Vålerenga à poeng med Rosenborg, og kan bli seriemestere lørdag.

Erik eldst

For Rune og Strømsgodset er situasjonen en annen. De ligger fire poeng over nedrykksstreken i 1. divisjon.

Historien om brødrene Hagen er historien om to tvillinger (Erik er fem minutter eldre enn Rune) med en karrierekurve i hver sin retning.

Rune Hagen debuterte i Tippeligaen for Start som 21-åring, og spilte to kamper da U23-laget tok EM-bronse i 1998.

Panzer

Rune og Erik spilte sammen i den øverste divisjonen med Strømsgodset i 1998 og 1999, og ble sammen solgt til Vålerenga da SIF rykket ned i 1999. Etter to sesonger i klubben sluttet Rune, og dro tilbake til 1. divisjon og Godset.

På samme tid etablerte Erik seg i Tippeligaen, fikk tilnavnet Panzer og spilte seg til fast plass på Vålerenga. Mot Skottland 9. oktober i år fikk han sin landslagsdebut.

-  Med på lasset

-  Dette er en veldig spesiell situasjon, sier Panzer.

-  For det har alltid vært slik at Rune har gått først, også har jeg fulgt med på lasset.

I 1995 var Rune ønsket av Vålerenga, men krevde å få med seg broren, som da spilte i Jevnaker.

-  Men Jon Nordbrekken (daværende klubbleder, journ.anm.) mente det ikke ville være forsvarlig å hente en spiller de ikke kunne stå inne for rent sportslig, sier Rune, som valgte å fortsette karrieren i Hønefoss.

Kyssesjuken

Tom Nordlie var mannen som til slutt kjøpte de to til Vålerenga i 2000. Det ble nedrykk samme året. Etter opprykket i 2001 bestemte Rune seg for at nok var nok.

-  Jeg fikk en dårlig start på tida i Vålerenga. Jeg hadde hatt kyssesjuken, og ble satt kraftig tilbake. Da jeg først kom i gang med å spille, fikk jeg liten frihet. Jeg er en kantspiller som er glad i å drible, men i Vålerenga fikk jeg nesten ikke lov.

-  Jeg ble sint og forbanna da Rune dro, sier Erik, som heller ikke hadde det så lett da han kom til Vålerenga.

-  Jeg ville egentlig ikke dit. Enga er en bohemklubb, og jeg er en huleboer de luxe. Men Rune maste på meg, og jeg signerte til slutt. Da vi signerte, husker jeg vi kom på TV og alt. Jeg tenkte: Hva i all verden er det som skjer?

De to har målt krefter hele livet.

-  Erik er den vanskeligste forsvarsspilleren å drible i Norge, så når jeg klarer å ta ham, føler jeg at jeg kan klare alt.

-  God for Tippeligaen

-  Rune er den beste teknikeren i Norge. Jeg kan ikke skjønne hvorfor Rune ikke spiller i Tippeligaen. Han er altfor god til å være der han er nå, mener broren.

Rune sjøl er også lysten.

-  Jeg har aldri vært i bedre form, og det hadde vært moro å få sjansen igjen.

BRØDRE I BALL&ROCK: Erik og Rune Hagen er begge store Elvis-fans. Neste år hadde «Kongen» fylt 70 år. Bandet hans skal ha konsert i London. Dit skal brødrene. - Men det er mulig det krasjer med en fotballkamp, sier Rune. - Det går vel alltids an å dra på seg tre gule kort, flirer Erik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media