Brødre i farta

Brødrene Schumacher gjorde rent bord i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schumacher gjorde rent bord i Japan. Storebror Michael var i en klasse for seg og vant sin 83. VM-seier foran lillebror Ralf søndag.

Ferraris totalt overlegne stjernefører stakk fra konkurrentene tidlig. Mot slutten roet han ned tempoet betraktelig og vant likevel med 14 sekunders margin til lillebroren. Seieren var Michael Schumachers 13. denne sesongen.

- Vi måtte kjøre «flat out» til første pitstopp, men vi har dominert i hele år, og jeg forventet heller ikke noe annet her. Vi er bare supre, slo Michael Schumacher selvsikkert fast.

Rekorder

Løpet gikk i skinnende sol etter at en tyfon utsatte lørdagens kvalifisering. Den måtte unormalt nok gå morgenen før løpet, og storebror Schumacher var raskest også der. 63 ganger har Schumi hatt beste startspor, to ganger færre enn rekorden til avdøde Ayrton Senna.

Tyskeren har gjort årets Formel 1-sesong fullstendig uinteressant med sin overlegenhet. Allerede i august sikret han karrierens sjuende VM-tittel. Etter seieren i Japan står Schumacher med 146 VM-poeng sammenlagt. Det er to flere enn hans egen poengrekord på 144 fra 2002-sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer