Brødre i farta

Brødrene Schumacher gjorde rent bord i Japan.

Schumacher gjorde rent bord i Japan. Storebror Michael var i en klasse for seg og vant sin 83. VM-seier foran lillebror Ralf søndag.

Ferraris totalt overlegne stjernefører stakk fra konkurrentene tidlig. Mot slutten roet han ned tempoet betraktelig og vant likevel med 14 sekunders margin til lillebroren. Seieren var Michael Schumachers 13. denne sesongen.

- Vi måtte kjøre «flat out» til første pitstopp, men vi har dominert i hele år, og jeg forventet heller ikke noe annet her. Vi er bare supre, slo Michael Schumacher selvsikkert fast.

Rekorder

Løpet gikk i skinnende sol etter at en tyfon utsatte lørdagens kvalifisering. Den måtte unormalt nok gå morgenen før løpet, og storebror Schumacher var raskest også der. 63 ganger har Schumi hatt beste startspor, to ganger færre enn rekorden til avdøde Ayrton Senna.

Tyskeren har gjort årets Formel 1-sesong fullstendig uinteressant med sin overlegenhet. Allerede i august sikret han karrierens sjuende VM-tittel. Etter seieren i Japan står Schumacher med 146 VM-poeng sammenlagt. Det er to flere enn hans egen poengrekord på 144 fra 2002-sesongen.

Stallkompis Rubens Barrichello vant de to foregående løpene på Monza og i Shanghai. Hans drøm om trippel forsvant da han krasjet med David Coulthard på den raskeste delen av banen. Begge måtte bryte.

Buttons tiende

Annenplassen var lillebror Schumachers beste resultat i år og Williams' første pallplassering siden april. Løpet var Ralfs annet siden kjempekrasjet i USA i sommer.

Jenson Button endte på tredjeplass med BAR-Honda. Det var britens tiende pallplassering av året i BARs 100. VM-løp siden teamets start i 1999.

- Dette året har vi definitivt tatt et stort skritt framover. Ti ganger på seierspallen er topp, men det er litt skuffende at vi ikke har fått den første seieren ennå. Kanskje om to uker, sa Button.

Annenfører Takuma Sato endte på fjerdeplass, og BAR sikret tilsynelatende annenplassen i fabrikkmesterskapet.

Ferrari har slått alle rekorder også der med 254 sankede poeng. BAR har 116, mens Renault har 100. Bare Brasils Grand Prix gjenstår av sesongen.

Franskmannen Olivier Panis avsluttet Formel 1-karrieren med 14. plass i Japan. Nå overlater han plassen i Toyota til brasilianske Ricardo Zonta.

(NTB)

BRØDRE: I Japan tok brødrene Schumacher første- og andreplass. Her på podiet sammen med Ferrari-teamets tekniske direktør Ross Brawn og tredjeplass-vinneren Jenson Button.
SUPERSCHUMI: Michael Schumacher har gjort Formel 1-sessongen kjedelig. Han er rett og slett uslåelig - og avslutter på samme måte i Japan.