TYSKLAND: Jerome Boateng er tatt ut i den foreløpige VM-troppen til Tyskland. Foto: ACHIM SCHEIDEMANN/EPA
TYSKLAND: Jerome Boateng er tatt ut i den foreløpige VM-troppen til Tyskland. Foto: ACHIM SCHEIDEMANN/EPAVis mer

Brødre kan spille mot hverandre i VM

Hvordan går det da med mor og far?

|||(Dagbladet): Brødrepar på den ypperste fotballhimmelen er ikke uvanlig. Innimellom møtes de også i store kamper, som da Gabriel og Diego Milito møttes i Champions League-semifinalen mellom Barcelona og Inter for et par uker siden.

Noen brødre er også så gode at de har spilt sammen på landslaget.

At et brødrepar har spilt mot hverandre med ulike flagg på brystet, det har derimot neppe skjedd før.

I sommer kan Jerome (21) og Kevin-Prince Boateng (23) møte hverander på banen i VM, skriver Reuters. Hamburg-spilleren Jerome ble i går tatt ut i den foreløpige troppen (27 spillere) til Tyskland og i dag fulgte Kevin-Prince etter.

Ikke for tyskerne - som han tidligere har U21-kamper for - men på lista til Ghanas landslag. Portsmouth-spilleren er i 30-mannstroppen som skal reduseres til 21 spillere.

GHANA: Kevin-Prince Boateng vil spille for Ghana i VM. Foto: GLYN KIRK/AFP
GHANA: Kevin-Prince Boateng vil spille for Ghana i VM. Foto: GLYN KIRK/AFP Vis mer

Det kan imidlertid hende Ghana-trener Milovan Rajevac må stryke Kevin-Prince. Fifa har nemlig ikke godkjent statsborgerskiftet hans ennå.

Boateng-gutta er født i Berlin og har tysk mor og ghanesisk far. Kevin-Prince spilte for alle de tyske aldersbestemte landslagene, men har ingen seniorlandskamper. I 2006 ble han tilbudt en plass i Ghanas VM-tropp, men da takket han nei. Nå har han altså ombestemt seg.

Også Jerome har dobbelt statsborgerskap, men han har allerede tre landskamper for Tyskland og kan derfor ikke spille for Ghana.

Dersom det går i orden med papirene, kan det bli en svært spesiell kveld for mor og far Boateng. Da møtes nemlig Tyskland og Ghana i den siste gruppespillkampen i Sør-Afrika.

Brødre kan spille mot hverandre i VM