Brødreduellen

Brødrene Arild (26) og Ole Bjørn Sundgot (32) har krutt i støvlene. Til sammen har de scoret 101 mål i tippeligaen. I morgen møtes de til duell på Åråsen.

Tusenfryd (Dagbladet): Ole Bjørn har scoret flest mål i tippeligaen. Det vil lillebor Arild gjøre noe med. Seks mål er fasit så langt i sesongen. Med scoringen mot Bodø/Glimt sist serierunde har han bare Tom Lund foran seg på toppscorerlista i Lillestrøm.

-  Tar du igjen Lund?

-  Litt over 20 mål på tre og et halvt år. Det må jo være mulig i alle fall, sier Arild og smiler.

Han kom til Lillestøm allerede som 19-åring og er nå en av veteranene i laget. En veteran som scorer som aldri før.

-  Vi hadde mindre løpetrening i vinter. Jeg fikk mer overskudd og gjorde det bedre i treningskampene. Tidligere var jeg også mer tilrettelegger. Hallvar Thoresen har gjort meg bevisst på mine egenskaper som avslutter. Jeg har blitt mer egoistisk på en positiv måte, forklarer han.

Fin holdning

Ole Bjørn var toppscorer i Lyn både i 2002 og 2003. I år har det blitt mye benkesliting, men med svenske Peter Markstedt ute med skade, kan det fort bli Ole Bjørn som avgjør slaget i morgen.

-  Jeg kan være en potensiell matchvinner. Jeg trenger ikke mange sjanser. Uff, nå får jeg vel fem og bommer på alle.

-  Men jeg unner Arild suksessen, hvis det er han som klarer å score målene og ikke jeg. Jeg håper generelt at folk lykkes. Det tror jeg er en fin holdning å ta med seg, sier storebror sjenerøst.

Arild legger ikke skjul på at han har mye å takke Ole Bjørn for.

-  Han viste hva som måtte til for å bli god. Mye egentrening. Det er nøkkelen. Egentrening med ball. Det er ikke verre enn det, sier Arild.

Kanskje begge også skal takke genmaterialet. Pappa Otto Sundgot ble seriemester for Viking i 1975, riktignok som midtstopper, ikke måltjuv. På søndag følger han begge sønnene fra tribunen. Slik karakteriserer han dem som spillertyper:

-  Ole Bjørn er rask og liker å gå i bakrommet. Han er en måltyv. Arild er en møtende spiss som er taktisk god. Han er flink til å spille fri andre, og i år har han fått bedre uttelling på sjansene, sier Otto Sundgot - og legger til at han heier like mye på begge lagene.

Og uansett resultat: Både Arild og Ole Bjørn vet hva de gjør rett etter kampen. Slå av en prat med pappa.

-  Da får vi dommen, sier Ole Bjørn og ler.

Feiget ut

Dagbladet inviterte brødrene til Tusenfryd for å se hvem som var tøffest utenfor banen. Ingen var tøffe. Berg-dal-banen ble for skummel for begge. En pistolduell var alt de kunne strekke seg til.

-  Hvem døde?

-  Ole Bjørn så klart, sier Arild og gliser.

-  Skriv at jeg er seigliva. Plutselig reiser jeg meg igjen, er det ikke slik med oss gamle ringrever? parerer Ole Bjørn.

I morgen får du svaret: Hvem som vinner scoringsduellen.

DEAD OR ALIVE: Arild Sundgot (t.v.) Ole Bjørn Sundgot var begge treige i avtrekkeren på Tusenfryd. I morgen lover brødrene å lade med alt annet enn løskrutt. Det står om heder og ære i familien Sundgot - og viktige poeng for henholdsvis Lillestrøm og Lyn.