Brødrene Bø har imponert Bjørndalen i sesongoppkjøringa

- De kommer helt sikkert til å kjempe utover i sesongen.

IMPONERT: Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø har imponert skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen i sesongoppkjøringa.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IMPONERT: Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø har imponert skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen i sesongoppkjøringa. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø er blant dem som har imponert skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen mest i sesongoppkjøringen.

Han spår en god sesong for stryningene. Også Henrik L'Abée-Lund har vist fine takter.

- Tarjei har vært råsterk i hele sommer. Henrik og Johannes har også vært råsterke. De tre har vært best gjennom hele sommeren og høsten. Så de kommer helt sikkert til å kjempe utover i sesongen også, sier Bjørndalen til NTB.

Han venter også at Emil Hegle Svendsen fortsetter i verdenstoppen: - Emil presterer alltid. Det blir bra.

- Gode tendenser Hva så med jentene? Hvem tar opp arven etter skiskytterdronningen Tora Berger?

TRO PÅ BØ: Ole Einar Bjørndalen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TRO PÅ BØ: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- For å komme på Tora sitt nivå må du være ekstremt god, så de trenger nok noen år på det. Men flere av jentene har potensial. Tiril (Eckhoff) og Fanny (Welle-Strand Horn) har vist veldig gode tendenser, så jeg tipper de kommer til å gjøre det bra, mener 40-åringen.

Selv har han først og fremst mål om å være på topp under VM i finske Kontiolahti (5.-15. mars). Skiskytternes første verdenscupkonkurranse er i Östersund i starten av desember.

(NTB)