Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brødrene Bø med stikk til svenskenes Ferry-hyllest: - Har han vunnet noe da?

Laber norsk innsats.

BOM: Heller ikke i dag ble det fulltreff for brødrene Bø i Östersund, men snakketøyet er det fortsatt ikke noe i veien med. Her fra sesongåpningen på Sjusjøen i november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BOM: Heller ikke i dag ble det fulltreff for brødrene Bø i Östersund, men snakketøyet er det fortsatt ikke noe i veien med. Her fra sesongåpningen på Sjusjøen i november. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Etter onsdagens imponerende forestilling av nordmennene, ble det en aldri så liten nedtur på dagens sprint i Östersund.

Emil Hegle Svendsen endte på en sjuendeplass med Ole Einar Bjørndalen på plassen bak.

Martin Fourcade, som på onsdag ble nummer 81 (!), var utilnærmelig, og heller ikke hjemmepublikummet fikk det helt store å juble for. Fredrik Lindström ble beste svenske på 36.-plass, men i kveld blir det annerledes. Da skal nemlig Björn Ferry hylles i Östersund sentrum.

- Har han vunnet noe? Ferry, som la opp etter fjorårssesongen, har brukt sommeren på å skrive bok, og lørdag kveld skal den olympiske mesteren fra Vancouver motta folkets hyllest for sitt bidrag til skiskyttersporten.

Når Dagbladet spør brødrene Bø om de akter å delta på feiringen, trekker de fram det karakteristiske skøyeraktige smilet.

- Neeei, har han vunnet noe da? Jeg tror ikke vi skal dit. Da er det mer gledelig at Emil vant på onsdag. Han er en større idrettsmann så vi får følge ham, humrer Tarjei Bø.

Lillebror Johannes Thingnes Bø er av samme oppfatning.

- Nei, jeg er ikke oppe der for å få premie så da gidder jeg ikke å ta turen inn til sentrum, flirer han.

- Alt er mulig Der Johannes trakk det lengste strået i brødre-duellen på onsdag, var det Tarjei som var lengst fram av de to på listene i dag. Likevel er det langt fram.

- Alt er mulig, men man må skyte bra fra starten av. Jeg er ikke fornøyd, men det var bedre enn onsdag. Jeg blir litt for ivrig og litt for offensiv. Da klarer jeg ikke å kjempe skuddene inn, sier Tarjei Bø.

Johannes noterte seg for fire bomskudd og ble med det nummer 40.

- Jeg er rett og slett for dårlig per dags dato. Det er bare å ta det til seg og jobbe hardt videre. Nå får jeg sjansen på løpet i morra til å terpe litt inn mot neste uke. Det er ikke langrennsformen det står på, men når skytinga ikke holder mål havner jeg langt ned på listene. Det er en brutal idrett, sier han.

I morgen skal gutta gå jaktstart. Den starter klokka 11.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling