Brødrene Hæstad senket Aalesund

Snudde 1-2 til 4-2.

(Dagbladet.no): Aalesund - Start 2-4 (1-1).

Aalesund ledet 2-1 over Start, og så en stund også til å feire Tippeligacomebacket med seier. Men som i 2005 kjempet kristiansanderne hardt mot slutten, og det var et brødrepar som kom i fokus.

Kristofer Hæstad var tilbake på de gulkleddes midtbane etter det mislykkede låneoppholdet i Wigan, og med 20 minutter igjen å spille viste han litt av hva han kunne da han spilte gjennom Stefan Bärlin. Svensken - som bare scoret to mål i fjorårets Tippeliga - var iskald alene med Adin Brown, og lagene var like langt.

Men det var mer Hæstad i vente for start.

Morten Hæstad kom inn tidlig i kampen, og med i underkant av et kvarter igjen å spille stupte lillebror inn en etterhvert fortjent Startledelse.

Og bare fem minutter seinere var Kristofer Hæstad frampå igjen, og punkterte kampen da han trillet inn 2-4 fra kort hold.

Pangstart

- Vi spiller ingen overbevisende kamp, men mer profesjonelle etterhvert og løser knipa godt, sa Starttrener Stig Inge Bjørnebye til TV2 like etter kampslutt.

IMPONERTE: Unge Espen Børufsen jubler etter å ha sendt Start i ledelsen. Sammen med brødrene Hæstad var han sterkt delaktig i Starts snuoperasjon. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix
IMPONERTE: Unge Espen Børufsen jubler etter å ha sendt Start i ledelsen. Sammen med brødrene Hæstad var han sterkt delaktig i Starts snuoperasjon. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix Vis mer

Men Start fikk en kjempeåpning på kampen. Espen Børufsen ble i Dagbladet 1. april trukket fram som et av Tippeligaens aller mest spennende talenter. I fjor fikk kantspilleren litt over en time med Tippeligafotball, fordelt på tre kamper, men etter bare to minutter viste unggutten seg fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aalesund fikk bare halvklarert et Startinnlegg. 19-åringen fikk stå totalt umarkert på ti meter og kline ballen utagbart i krysset bak Adin Brown i AaFK-buret.

- Jeg har drømt om å score mål i Tippeligaen, men jeg har ikke en gang tenkt tanken på at jeg skulle sette inn årets første. Det var utrolig gøy å likevel gjøre det. Ingen kan ta fra meg den prestasjonen, sa 19-åringen til TV2.

Det var også Børufsen som la innlegget i forkant av 2-3-scoringa.

Lite skapende

Hjemmelaget skapte lite gjennom hele kampen, og det tok 20 minutter før fikk de sin første sjanse.

Joakim Austnes - som allerede hadde vist friske tendenser på venstrekanten - fikk ballen på spissen av Starts 16-meter, avanserte og avsluttet flott i nærmeste hjørne bak Rune Nilssen.

- Aalesund får ikke mange sjanser i kampen. Men de får noen, og de skal vi luke bort, uttalte Stig Inge Bjørnebye.

Vertene tok en tidlig ledelse i andre omgang ved Amund Skiri, og fortsatte å trykke Start bakover på banen. Men et rødt kort skulle snu opp ned på situasjonen.

Kort tid etter Bärlins utlikning fikk Gustave Bahoken helt korrekt sitt andre gule kort, og dermed fikk gjestene bedre rom til å trille ball. Bjørnebye var også enig i at utvisninga ødela mye for de oransje.

- Vi får en scoring kort tid etter utvisninga, og etter det ble det tungt for dem.

- Men det står respekt av fire mål på bortebane. Det er deilig å få en god start, avsluttet Bjørnebye.

– Vi var best i 70 minutter. Etter det tok Start over, og vi falt sammen. Foreløpig har jeg ingen god forklaring, kommenterte AaFK-trener Per Joar Hansen.

Dermed kan Start konstatere at de ligger på tredjeplass etter sesongåpninga. Neste runde møter de Viking hjemme på nye Sør Arena, mens Aalesund skal forsøke å rette opp inntrykket borte mot Sandefjord.