Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brødrene Northug sjanseløse i NM: - Han må få juling

Sviktet på NM-lagsprinten.

LANGT BAK: Tomas Northug måtte tåle en dose verbale stikk fra storebror Petter etter å ha gått regjerende mester Strindheim ut av kampen om gullet på NM-lagsprinten.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANGT BAK: Tomas Northug måtte tåle en dose verbale stikk fra storebror Petter etter å ha gått regjerende mester Strindheim ut av kampen om gullet på NM-lagsprinten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tomas Northug måtte tåle en dose verbale stikk fra storebror Petter etter å ha gått regjerende mester Strindheim ut av kampen om gullet på NM-lagsprinten.

Tomas, som åpnet stafetten for fjorårsmesteren, fikk trøbbel allerede på den andre av sine tre etapper i finalen torsdag. Da det hele skulle avgjøres, var Strindheim for lengst ut av gullkampen.'

Mens Eirik Brandsdal gikk Kjelsås inn til NM-tittel, måtte Northug-brødrene nøye seg med femteplass.

- Det var for dårlig. Det var nok Even som burde gått, sa Petter Northug etter målgang - med sedvanlig i glimt i øyet.

Ikke gullkandidat Han la videre ikke skjul på en viss misnøye over laguttaket.

- Jeg har vært veldig kritisk (på forhånd), og sportslig ledelse må vurdere å gå, sa langrennskongen, som også varslet oppgjør på kammerset med lillebror.

- Vi har jula opp hverandre fra vi var bitte små, så det har gått begge veier. I dag er det han som må ha juling. Men sånn er det. Jeg har hatt mine slag opp gjennom årene, jeg også, smilte han.

I mål var medaljegrossisten slått med over minuttet av norgesmester Kjelsås, som tok gullet foran Røa og Lillehammer.

Fredag fortsetter ski-NM på Beitostølen med 10-kilometer skøyting. Der stiller også Northug til start, men han avskriver seg selv i gullkampen.

- Jeg er ikke i god nok form. Langt unna, sa han - og varslet at han er mest opptatt av å få «ei god økt».

Usikker på femmila - Jeg kjenner at lufta har gått ut av ballongen etter Canada. Det ble for mange skirenn og mye sykdom etterpå, også er det andre løpere som har vært hjemme og som vil vise seg fram her, sa han.

Om Northug stiller til start på lørdagens femmil på Beitostølen er foreløpig ikke klart. En avgjørelse rundt det tas etter fredagens renn.

Minstebror Northug, Even, gikk for øvrig torsdagens lagsprint for Strindheims andrelag. Det endte med exit i semifinalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart