Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brødrenes sprintduell: - En skandale om vi ikke går videre

Kjemper i sammendraget.

NY DUELL: I VM i Falun møttes Petter Northug (til venstre) og Tomas Northug i samtlige heat. Onsdag kjemper de om en topp fem-plassering i sprintcupen sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY DUELL: I VM i Falun møttes Petter Northug (til venstre) og Tomas Northug i samtlige heat. Onsdag kjemper de om en topp fem-plassering i sprintcupen sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Tre blad Northug står på startstreken på onsdagens sprint i Drammen.

Der kjemper Tomas og Petter om en topp fem-plassering i sprintcupen. En sprintcup Finn Hågen Krogh leder.  

- Det er en skandale om ikke jeg og Tomas går videre til kvartfinalene, sier Petter til Dagbladet på løperhotellet i Drammen.

Tomas Northug svarer med et lite smil og kort latter.

- Det betyr mye for meg å slå brødrene. Når man stiller til start, går man i krigen for å få et best mulig resultat selv. Det blir en kamp oss imellom, forklarer han til Dagbladet.

Men det er tydelig at lite gleder brødrene mer enn når de andre lykkes. Det ble tydelig mellom Tomas og Petter under VM i Falun hvor de omfavnet hverandre i målområdet etter finalen.

Det ble også svært synlig for publikum i første sesong av Sirkus Northug da en svært engasjert eldstebror lar familiestoltheten skinne der han heier på Even.

Tett duell 24-åringen hadde før sprinten i Lahti en klar ledelse på eldstebroren, men en svak prolog og 45. plass ga null poeng i Finland.

Dermed krøyp Petter opp i ryggen i sprintsammendraget, til tross for fall i semifinalen og tiendeplass.

På hjemmebane i Norges niende største tettsted møter de også minstebror Even på startstreken.

Junioren har fått tillit etter å ha fulgt opp 16. plassen på NM-sprinten for seniorer med en tredjeplass på sprint i seniorklassen i skandinavisk cup i Estland.

- Jeg må ta det som det kommer, for meg handler det om å få ut det jeg er god for. Jeg tror det skal gå an å gå videre fra prologen på en god dag, sier Even til Dagbladet.

- Det er stort for meg at alle tre går her. Even har ikke noe press på seg, men med riktig løpsopplegg er han godt innenfor å gå videre til kvartfinalene, mener Petter.

Petters seiersoppskrift I Drammen har 29-åringen planen klar for hvordan han skal beseire Tomas i deres innbyrdes kamp i sprintcupen.

- Både Even og Tomas er raskere enn meg i starten, så jeg kommer til å ligge bak der og ta det med ro. Så er jeg nødt til å treffe på oppløpet, forklarer han.

Det skiller 35 poeng mellom brødrene i sprintcupen før onsdagens løp.

VM-kongen trenger verdenscuppoeng også med tanke på det totale sammendraget.

Martin Johnsrud Sundby sikret sammenlagtseieren forrige helg, men bak ham er det jevnt.

Ett poeng skiller Petter Northug og Dario Cologna på andre- og tredjeplass.

Også Calle Halfvarsson er på skuddhold. Svensken er 80 poeng bak Northug med sprinten i Drammen og femmila i Holmenkolla igjen av sesongen.

Følg jentenes og guttas prolog i Dagbladets LIVE-studio fra klokka 13:00.

Hele Norges coronakart