Brogeland ferdig i LASK Linz

Per Brogeland fikk i dag beskjed om at han ikke lenger er ønsket som trener i østerrikske LASK Linz. Brogeland må gi seg når kontrakten hans utløper i juni. Dermed vil også landslagsspiller Vidar Riseth bort fra klubben.

LASK Linz vant hele 5-0 mot rivalen Rapid Wien i helgen, men det var ikke nok til å overbevise klubbledelsen. Selv ikke en tredjeplass på tabellen er godt nok for kravstore ledere som tidligere har sagt at de ønsker seg mer teknisk og kjapp fotball enn den såkalte resultatorienterte som Brogeland står for.

- Jeg synes Brogeland er en meget god trener og har en flott personlighet. Men vi må tenke framover. Vi ligger ikke på tredjeplass fordi vi er så gode, det er motstanderne som har vært dårlige, forteller klubbpresident Wolfgang Rieger til NTB.

Riseth vil bort

Som en reaksjon på at Brogeland ikke lenger er ønsket, takket Riseth i dag nei til fireårs-kontrakten klubben har tilbudt ham, skriver Nettavisen.

- Jeg vil bytte klubb. Dagen i dag har vært som en begravelse, sier Riseth til avisen. Nordmannen har kontakten proffagent Gunnar Martin Kjenner for å få hjelp til å komme seg bort fra klubben.

- Jeg har bestemt meg for ikke å forlenge kontrakten med klubben. Dette er helt tragisk. Spesielt når vi kjenner årsakene til at Per må gå, sier Vidar Riseth.