Brogeland mot comeback som KIL-trener

Innstilt av sportslig utvalg.

TILBAKE TIL KONGSVINGER: Per Brogeland (tv) gjør trolig comeback som Kongsvinger-trener. Brogeland gikk tidligere i høst av som trener i Eidsvold/Turn. Her sammen med trenerkollega Arne Erlandsen.Foto: Roy Wahlstrøm
TILBAKE TIL KONGSVINGER: Per Brogeland (tv) gjør trolig comeback som Kongsvinger-trener. Brogeland gikk tidligere i høst av som trener i Eidsvold/Turn. Her sammen med trenerkollega Arne Erlandsen.Foto: Roy WahlstrømVis mer

(Dagbladet): Per Brogeland går trolig mot sin tredje periode som hovedtrener i Kongsvinger.

57-åringen er innstilt av klubbens sportslige utvalg til styret som som anbefalt kandidat til til å overta etter svenske Tony Gustavsson, som ga seg etter nedrykket til Adeccoligaen i høst, melder glomdalen.no.

- Vi har levert vår innstilling til styret, og Per Brogeland står på topp. Han gjorde et bra inntrykk da vi snakket med ham, sier Jørn Karlsrud i det sportlige utvalget.

Utvalget, som består av nevnte Karlsrud og Åge Steen, har hatt 20-25 navn på blokka, og endte til slutt opp med tre kandidater.

- KIL skal ha en en mann som fyller hovedtrenerrollen og samtidig må ta seg av sportslige oppgaver i klubben. Vedkommende må ha stor arbeidskapasitet, bygge treningskultur, starte nettverksbygging mot lokale klubber og være en god leder. Vi mener Per Brogeland fyller disse kriteriene, forteller Karlsrud til glomdalen.no.

Styreleder Jens Njøsen bekrefter at styret er enige i innstillingen, men Kongsvinger-ledelsen understreker at Brogeland ennå ikke er klar for klubben, og vil heller ikke gå inn på om de er i dialog.