Brogeland vil ha erstatning

Per Brogeland fikk i går beskjed av presidenten i LASK Linz at han må slutte når den østerrikske fotballsesongen er over i mai. - Men det kan godt hende at jeg må pakke allerede i morgen, sier Brogeland, som går til erstatningssak mot klubben.

Det blir dyrt for bankeieren og LASK-presidenten Wolfgang Rieger å kvitte seg med nordmannen. Per Brogeland hevder å ha en gyldig kontrakt fram til året 2000.

- Jeg vil kreve et skikkelig erstatningsbeløp fra klubben etter dette, forteller Brogeland, som avventer dagens møte med klubbpresidenten før han anslår beløpet nærmere.

Bytter spillestil

Blant spillere er det nesten full oppslutning om Per Brogeland som trener. Problemet er de dyre innkjøp under vinterpausen: den polske landslagskapteinen Brewczak og den østerrikske landslagsspileren Stöger.

De to midtbanestjernene klager over at de ikke kommer ordentlig med i spillet. Og presidenten er så enig at han vil bytte trener og spillestilen.

- Jeg synes vi har hatt framgang hele tida. Det er normalt at nye spillere trenger tid på å venne seg til nytt system. Men her tar en seg ikke tid til det, og det skuffer meg, sier Per Brogeland.

LASK's norske spiss Geir Frigård undertegnet nylig en en fireårskontrakt med klubben.

- Han er ganske fortvilet nå. Han regnet vel med at jeg fikk fortsette, sier Brogeland.

Riseth vil vekk

I en avstemning i lokalavisa i Linz nylig krevde 74 prosent av fansen at Per Brogeland fortsetter som trener i LASK, som ligger på 3. plass i toppserien.

Landslagsspilleren Vidar Riseth har over ett år igjen av sin kontrakt, men etter presidentens nei til Brogeland vil han vekk.

- Jeg vil råde Vidar Riseth til å tenke seg om. Han har en gyldig kontrakt som han må forholde seg til, mener Per Brogeland, som gjerne tar en ny trenerjobb i utlandet hvis tilbudet er bra nok.