Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøler ødela for United: - Galskap

Keepertabbe, overtidsannullering og dommeren i fokus i dramatisk oppgjør mellom Ole Gunnar Solskjær og Carlo Ancelotti.

POENGDELING: Det ble et dramatisk oppgjør mellom Carlo Ancelottis og Ole Gunnar Solskjærs menn. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
POENGDELING: Det ble et dramatisk oppgjør mellom Carlo Ancelottis og Ole Gunnar Solskjærs menn. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

Everton - Manchester United 1-1 (1-1)

LIVERPOOL (Dagbladet): Sju strake kamper uten tap i alle turneringer var fasiten for Ole Gunnar Solskjærs menn før kampen på Goodison Park. Og de røde har for alvor los på fjerdeplassen, etter at Chelsea har gått på flere smeller i det siste.

Dermed ville det smakt ekstra godt med seier over de blå i Liverpool, men en marerittstart på kampen ødela mye - før kampen tok fyr like før slutt.

David de Gea er på topp over keeperne som har sluppet inn mål som følge av tabber siden starten av forrige sesong (sju totalt). Søndag skjedde det igjen da han skjøt ballen rett i beina på Dominic Calvert-Lewin, før den gikk i mål. Det skjedde da keeperen tok seg god tid i forkant.

- Det er bare fotball. Det er galskap noen ganger, sier Solskjær til Sky Sports om tabben.

- Jeg stoler hundre prosent på de Gea, sier Solskjær på pressekonferansen etterpå.

Tidligere United-spiller Roy Keane reagerte også på tabben i Sky Sports-studio i pausen .

- Hva er det De Gea venter på? Det er galskap. Det er nesten litt arroganse ved ham. Jeg ville lynsjet ham i pausen. Det er ingen unnskyldninger, uttalte Keane.

Keane var også kritisk til Everton-keeper Pickford, som også topper «tabbelista». Sisteskansen kunne fort tatt 1-1-scoringen til Fernandes.

Drama

På overtid trodde Everton at de hadde sikret tre poeng, men scoringen til Calvert-Lewin ble annullert for offside på Gylfi Sigurdsson, som lå i boksen. Kampen ble blåst av til massiv pipekonsert fra hjemmelaget.

- David (de Gea) sier han ble distrahert, sier Solskjær om situasjonen.

Etter kampen freste Carlo Ancelotti mot dommer Chris Kavanagh, og var tydelig irritert på hans beslutning om å annullere overtidsscoringen til Everton. Ancelotti ble belønnet med rødt kort.

- I første omgang syns jeg vi var fantastiske. Det var en merkelig start, det skal ikke skje. Etterpå var vi fantastiske, sier Solskjær.

Marerittstart

Før kampen uttalte Solskjær at han aldri har vært så langt nede som etter 0-4 mot Everton i april. Han mer enn antydet at spillerne ikke ga alt da de ble ydmyket, og var samtidig hundre prosent sikker på at det ikke ville skje med laget han nå råder over.

Etter fem minutter kunne det stått 2-0 til hjemmelaget, etter at David de Gea vartet opp med en stor keepertabbe etter tre minutter. Sisteskansen hadde god tid til å hamre ballen opp i banen, men lot Dominic Calvert-Lewin komme tett på seg. Ballen traff det ene beinet til spissen, som knapt fikk med seg hva som skjedde før ballen lå i mål.

Samme mann fikk sjansen til å doble ledelsen like etterpå, men de Gea vartet opp med en fin redning da han var alene med keeper. Calvert-Lewin er den spissen i Premier League som har scoret flest mål etter andre juledag.

United responderte bra etter scoringen og var det førende laget. Betalingen kom etter en snau halvtime, da Bruno Fernandes hamret inn sin tredje scoring siden overgangen - denne gangen fra distanse.

Det ble skikkelig ampert mellom lagene før hvilen, hvor det ble delt ut fire gule kort i løpet av få minutter.

KEEPERTABBE: David de Gea hadde en stor tabbe etter tre minutter. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
KEEPERTABBE: David de Gea hadde en stor tabbe etter tre minutter. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Dommer i fokus

Dommer Chris Kavanagh hadde ingen stor kamp i dag. Blant annet delte han ut et frispark til Everton på en hands som aldri fant sted. Han sleit også med å kontrollere kampen.

I andre omgang kom Everton mer med i kampen igjen, og var farlig frampå på noen dødballer. Gylfi Sigurdsson hamret blant annet ballen i stolpen på et frispark.

United sleit med å skape stort, med unntak av da Leighton Baines holdt på å sleive ballen i eget nett etter et innlegg fra venstre.

På overtid gjorde Pickford det godt igjen da han stoppet innbytter Ighalo fra kloss hold. På tribunen gliste landslagssjef Gareth Southgate.

Så vartet de Gea opp med en praktredning på overtid, på avslutningen til Richarlison, før Calvert-Lewin satte inn returen. Den scoringen ble altså annullert.

- Jeg var ikke sikker, sier Calvert-Lewin etter kampen om episoden.

Everton-manager Carlo Ancelotti sto med tre seire og ett tap i møter med Manchester United i Premier League. For første gang sto han overfor Solskjærs lag.

Før kampen skrøt italieneren av nordmannen i kampprogrammet, hvor han påpekte at Solskjær fortsatt er ung og at det er imponerende å slå Manchester City i to kamper.

I kveld ble det poengdeling mellom trenerne.

Hele Norges coronakart