Brølte av latter da han hørte om Bjørgens VM-mål: - Jeg lo til jeg gråt. Trodde hun på seg selv?

Tror Tour de Ski har ødelagt for Bjørgens VM-sjanser.

(Dagbladet): Den svenske leiren viste skadefryd da Norges langrennskvinner for en gangs skyld ikke var best.

Også i Polen er de glade for at Marit Bjørgen og de seiersvante norske jentene ikke fikk det til å stemme på dagens 10 kilometer i Falun.

KOSTBAR SUKSESS? Marit Bjørgen vant endelig Tour de Ski i år, men det kan ha kostet toppformen til dette VM . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
KOSTBAR SUKSESS? Marit Bjørgen vant endelig Tour de Ski i år, men det kan ha kostet toppformen til dette VM . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

Justyna Kowalczyk har lenge fremstått bitter og rettet mye kritikk mot sine norske rivaler. Det gjelder Bjørgen i all særdeleshet.

Den polske langrennstjernen har ikke slengt med leppa i dag, men det har den tidligere polske langrennsløperen og landslagstreneren Edward Budny.

SKUFFET: Marit Bjørgen har vunnet ett VM-gull i Falun, men det har likevel vært flere nedturer enn oppturer så langt i dette VM for langrennsdronninga. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
SKUFFET: Marit Bjørgen har vunnet ett VM-gull i Falun, men det har likevel vært flere nedturer enn oppturer så langt i dette VM for langrennsdronninga. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Charlotte Kalla er en mester. Hun gikk i skjul og forberedte seg godt - så godt at selv ikke en snøstorm kunne stoppe det, sier Budny til til det polske nettstedet sport.pl.

- Til sammenligning har Bjørgen gått det meste av renn og vant Tour de Ski for første gang. Ettersom at hun var i toppform da, er det umulig å være i toppform nå under VM, fortsetter han.

- Var hun seriøs? Bjørgen klarte omsider å vinne Tour de Ski for første gang i begynnelsen av januar, men i VM har ikke langrennsdronningen hatt samme flyt.

Bjørgen har flere ganger stått over Tour de Ski i forkant av sine suksessfulle mesterskap. I år ga hun alt.

Kanskje har det påvirket VM-formen negativt.

Fire av seks VM-øvelser er unnagjort for Bjørgen. Så langt står hun med sprintgullet som eneste medalje fra Falun.

Den polske skilegenden er ikke overrasket over det.

- Jeg hørte at hun hadde et håp om å vinne seks medaljer, fordi hun var i sin livs form. Da brølte jeg av latter. Jeg lo til jeg gråt. Var hun seriøs? Trodde hun på seg selv? tenkte Budny.

- Det ville i så fall være meget merkelig. Ja, hun var best tidligere i sesongen, men svenskene og Kalla har fokusert alt på VM. Hun trakk seg tilbake og ladet batteriene. Det var smart, mener han.

- Alt er mulig Først og fremst var det ekspertene som snakket om seks medaljer og kanskje til og med seks gull til Bjørgen i Falun.

Til Dagbladet utelukket Bjørgen først seks gull før VM, men endret på svaret da lagvenninnene pushet litt på.

- Det er mye som skal klaffe. Ski, formen også videre. Det er håpløst, sa hun da.

- Men er det mulig?

- Alt er mulig. Jeg sier ja, sier Bjørgen etter oppfordring fra de andre jentene.