BLE NUMMER 54: Ole Einar Bjørndalen trodde greide såvidt å komme blant de 60 som får lov til å gå lørdagens jaktstart. Skiskytterkongen er inne i en blindgate og sliter med å finne ut hvorfor.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BLE NUMMER 54: Ole Einar Bjørndalen trodde greide såvidt å komme blant de 60 som får lov til å gå lørdagens jaktstart. Skiskytterkongen er inne i en blindgate og sliter med å finne ut hvorfor. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Brølte til seg selv i sinne

- Nå ser jeg ikke humoren i det, sier Bjørndalen etter Kollen-kollapsen.

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter sju bom på 20 skudd og en 27. plass på fellesstarten i OL valgte Ole Einar Bjørndalen å se det komiske i situasjonen.

- Det er klart jeg er skuffet, men jeg må se humoristisk på det. Det er nesten ikke mulig å skyte så dårlig, sa Bjørndalen.

Men det var faktisk mulig å skyte enda verre.

dagens sprint i Holmenkollen bommet nemlig Ole Einar på nøyaktig halvparten av skuddene - fem av ti blinker. Da var det også slutt på å smile oppgitt av seg selv.

- Jeg gjør ikke det nå nei, svarer Bjørndalen på spørsmål om han igjen er i stand til å se det humoristiske i skytekollapsen.

Ond sirkel
Skiskytterkongen, som har levert en av sine svakere sesonger på lenge, var tydelig irritert på seg selv da han sto ensom inne i teltet bak målområdet og skiftet tøy.

- Ååååååååååå, kunne Dagbladet høre en amper 36-åring rope gjennom teltduken etter 54. plassen.

Først trodde han at prestasjonen hans ikke ville være god nok til å bli blant de 60 beste, som man må være for å få gå jaktstarten.

Det klarte han altså, men utgangspunktet - to minutter og fem sekunder bak seiersherren Martin Fourcade - virker selvsagt ganske håpløst.

- Det er fryktelig kjedelig når det går så vanvittig dårlig. Det er ikke moro i det hele tatt.

- Er det vanskelig å komme seg ut av den onde sirkelen når det gjelder skytinga?


- Det føles sånn ut nå. Jeg har fikset det før, men nå har jeg vært ute av det lenge. Jeg følte det har fungert brukbart på skyting under trening, men nå er det fryktelig dårlig. Jeg har ikke noen god forklaring, sier han til Dagbladet.

Vil hjelpe Emil
Bjørndalen har vært syk noen dager i det siste, og følte seg råtten i kroppen da han startet opp igjen med treninga etter en periode i senga. Han ville uansett ikke bruke det som en unnskyldning i dag.

- Det gikk bedre enn forventet i sporet, der følte jeg det gikk brukbart. Så det har overhodet ikke noe med sykdommen å gjøre.

- Glad sesongen snart er over?

- Det er mange løp igjen ennå, minner han om.

Rettere sagt gjenstår fire løp, og for det norske landslagets del er det viktigste at Emil Hegle Svendsen tar den gule sammenlagttrøya. som han i dag mistet til østerrikske Christoph Sumann med ett fattig poeng.

Såfremt han er i posisjon til det lover Bjørndalen å gi Svendsen så god hjelp som mulig ut sesongen.

- Vi skal hjelpe ham å dra det i land så godt vi kan. Det er viktig for laget at han greier det. Vi får være i nærheten av ham på jaktstarten og fellesstarten, sier Bjørndalen.

Problemet er bare at nærmeste nordmann på jaktstarten starter som nummer 22 (Tarjei Bø), og er 23 sekunder bak Emil på 15. plass.