GOD - OG SINNA: Verdensener Novak Djokovic brølte og gestikulerte mot en balljente (ikke avbildet) under sin kamp i Wimbledon i går. Etterpå fikk han kjeft på Twitter. Foto: Action Images / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
GOD - OG SINNA: Verdensener Novak Djokovic brølte og gestikulerte mot en balljente (ikke avbildet) under sin kamp i Wimbledon i går. Etterpå fikk han kjeft på Twitter. Foto: Action Images / Andrew Couldridge / NTB ScanpixVis mer

Brølte til vettskremt balljente - nå skal superstjerna vurdere å si unnskyld

Novak Djokovic.

(Dagbladet): Wimbledon-turneringen nærmer seg slutten, og det betyr at kampene på verdens mest kjente tennisbane blir tettere og jevnere hver dag.

Topprankede Novak Djokovic (28) vant sin åttedelsfinale i går, men serberen fikk overraskende tøff motstand av den hardtservende sør-afrikaneren Kevin Anderson.

Kampen startet allerede mandag kveld, men på grunn av svakt lys ble den lange matchen spilt over to dager. Den regjerende mesteren vant til slutt 6-7 (6-8), 6-7 (6-8), 6-1, 6-4, 7-5.

Sinna - igjen Det er imidlertid ikke all den gode tennisen Djokovic og Anderson vartet opp med som stjeler overskriftene i England etter oppgjøret, men det at Djokovic i frustrasjon og sinne ropte og gestikulerte mot en balljente i tenåra.

Mot slutten av kampen brølte 28-åringen «towel» (håndkle) flere ganger mot balljenta mens han holdt ut armene i sinne. Djokovic har måttet tåle mye kritikk på Twitter siden i går. På pressekonferansen etter matchen snakket han om sitt berømte sinne:

- Jeg tok ut alt jeg hadde, men bare på meg selv. Jeg så på boksen, men jeg snakket til meg selv. Følelsene er der hele tida, og det går opp og ned. Jeg forsøkte å motivere meg selv. Jeg viste ikke så mye følelser i går, da forsøkte jeg å ta det rolig. Men noen ganger er det bra å rope og bare få alt ut. Det er sånn jeg fungerer, sa han.

- Ikke ment mot henne Om brølingen og gestikuleringen mot balljenta sier verdenseneren:

- Jeg beklager. Det var ikke ment mot henne. Kanskje hun bare var redd for at jeg ropte. Jeg var ganske nær henne. Jeg skal definitivt si unnskyld hvis jeg gjorde noe galt, sa serberen.

«TOWEL» Det var i jakten på et håndkle i sjette set Djokovic skrek mot en balljente i går. Foto: AFP / LEON NEAL / NTB Scanpix
«TOWEL» Det var i jakten på et håndkle i sjette set Djokovic skrek mot en balljente i går. Foto: AFP / LEON NEAL / NTB Scanpix Vis mer

Fotografer som dekket matchen sa etterpå at jenta var på gråten etter Djokovics gjentatte rop mot henne, ifølge Daily Mail.

Tidligere i år sendte Djokovic ut en offentlig beklagelse etter å ha ropt mot en ballgutt under Miami Open.

28-åringen møter US Open-vinner Marin Cilic i kvartfinalen. De to har møttes 12 ganger tidligere, og Djokovic har vunnet hver eneste gang.