Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brøndby er Brian Nielsen og FCK er Evander Holyfield

Er Ståle Solbakken interessert i boksing?

SAMMENLIGNES MED FOTBALL: Ståle Solbakken sammenligner styrkeforholdet mellom FC København og Brøndby med Evander Holyfield og Brian Nielsen. Holyfield knuste Nielsen i ringen denne helgen. Foto: AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup
SAMMENLIGNES MED FOTBALL: Ståle Solbakken sammenligner styrkeforholdet mellom FC København og Brøndby med Evander Holyfield og Brian Nielsen. Holyfield knuste Nielsen i ringen denne helgen. Foto: AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup Vis mer

(Dagbladet): Mange fikk med seg storkampen mellom bokseveteranene Evander Holyfield og Brian Nielsen denne helgen. Også vår påtroppende landslagssjefen fikk med seg det hardtslående og blodige oppgjøret.

Danske Nielsen åpnet matchen bra, men ble etter hvert overkjørt. Og nettopp styrkeforholdet gjorde Ståle Solbakken et poeng av etter at hans FCK spilte uavgjort mot Brøndby.

Brian Nielsen (46) holdt i 10 runder mot Evander Holyfield (48). Og dansken var sjanseløs mot den amerikanske giganten. Det var klasseforskjell i kampen som endte med amerikansk seier på teknisk knockout og i ettertid har blitt omtalt som et «freakshow».

- Stor forskjell Etter at FC København «bare» klarte 1-1 mot rivalen Brøndby søndag, dro Ståle Solbakken paralleller til boksekampen som også fant sted på dansk jord.

- I denne kampen var det ingen forskjell mellom Brøndby og oss, men over en lengre periode er det stor forskjell. Da er det som Evander Holyfield mot Brian Nielsen, sa han ifølge NTB med henvisning til lørdagens parodiske boksekamp.

Dame N'Doye ga Ståle Solbakken en drømmestart. Brøndbys Remco van der Schaaf sikret likevel uavgjort på et frispark.

Merkelig situasjon Og Solbakken var langt fra fornøyd med uavgjort, til tross for at laget for lengst har avgjort den danske serien.

- Brøndby er litt desperate for tiden. Det er lenge siden de har vunnet noe, og de ville veldig gjerne slå oss. De er veldig sultne på 2.-plassen i ligaen, sa Solbakken.

-VI ER HOLYFIELD: FCK-trener Ståle Solbakken er ikke imponert av Brøndby etter at lagene spilte 1-1 søndag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
-VI ER HOLYFIELD: FCK-trener Ståle Solbakken er ikke imponert av Brøndby etter at lagene spilte 1-1 søndag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Brøndby kjemper om seriesølv - og FCK har kun æren å spille for. Brøndby ligger fire peng bak OB. Espen Ruuds klubb spilte 0-0 hjemme mot Silkeborg søndag.

- Etter at vi sikret seriegullet har vi likevel vunnet en del kamper. Det er en merkelig situasjon vi er i, for vi var nesten mester allerede før jul. Guttene har gjort en god jobb med å holde nivået oppe.

SCORET: Chelseas Branislav Ivanovic og FCKs Dame N'Doye fra tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza
SCORET: Chelseas Branislav Ivanovic og FCKs Dame N'Doye fra tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media