Brøndby-keeper vil le av RBK

- Det blir spesielle kamper, sier han.

• Dagbladet.no direkte: Brann - Deportivo La Coruna fra kl. 19.00 og Brøndby - Rosenborg fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Når Rosenborg besøker Brøndby i kveld, står det mer på spill enn seier og mulig avansement til Uefa-cupen.

Samtidig handler det nemlig om landenes europacuprangering - samt ikke minst om fjellaper og dvergknaus-driblefanter, SAS-ligaen og Tippeligaen.

Kort sagt: Norsk versus dansk fotball.

- Det blir noe spesielle kamper, for det er slaget om Norden, og i tillegg gjelder det altså gruppespillet. Europacupkamper er alltid meget spesielle, og vil veldig gjerne vise at vi kan slå dem, slik at vi kan stå og le av dem i etterkant, sier Brøndby-keeper Stephan Andersen til Sporten.dk, danskenes svar på Sport.no.

Ifølge ham ser danskene på kampen som et slags lokaloppgjør.

- Sånn er det når du møter naboer. Det er nesten som når vi møter FCK, det blir litt spesielt. I europeisk sammenheng er det vel en form for lokaloppgjør, når man tar klubbenes tradisjon og historie i betraktning, påpeker han.

Han tror lagenes sjanser for seier er omtrent like store.

- Sjansene er vel 50/50. Rosenborg er også i en gjenoppbygningsfase, som oss, sier han.

Brøndby-keeper vil le av RBK
TAKLER DU HAM, IVERS? Brøndby-keeper Stephan Andersen er klar på at det er en spesiell kamp de står foran i kveld, når Rosenborg er gjester på deres beryktede hjemmearena. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/SCANPIX
TAKLER DU HAM, IVERS? Brøndby-keeper Stephan Andersen er klar på at det er en spesiell kamp de står foran i kveld, når Rosenborg er gjester på deres beryktede hjemmearena. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/SCANPIX Vis mer