Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøndby nekter å godta TV-avtale, bryter forhandlingen

Skal selge hjemmekampene selv.

 MÅ GREIE SEG ALENE:  Brøndby vil forhandle fram en egen avtale med dansk TV. Foto: NTB Scanpix
MÅ GREIE SEG ALENE: Brøndby vil forhandle fram en egen avtale med dansk TV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske superligafotballen har støtt på problemer når ny TV-avtale skal selges.

Storklubben Brøndby har nemlig valgt å stå utenfor når rettighetene fra og med 2015/16-sesongen og ytterligere fem sesonger lyses ut. Brøndby har ikke akseptert fordelingsnøkkelen mellom klubbene, og skal selge rettighetene til sine egne TV-kamper.

- Brøndby er foreløpig ikke en del av avtalen. Alle vil jo gjerne være en del av fellesskapet i dansk fotball, og det er muligheter for at de skal tilslutte seg avtalen, sier superligadirektør Claus Thomsen.

De elleve andre klubbene er enig om TV-pakkens krav.

- Men det er selvfølgelig også slik at en felles avtale ikke er en forsikring der andre parter bare kan aktivere en eller annen minimumsgaranti dersom de ikke selv finner en bedre løsning, påpeker Thomsen.

Grådige I FCK er man skuffet over byrivalen.

- Slik jeg ser det er døren nå lukket for Brøndby. De har valgt å melde seg ut av fellesskapet. Da kan de ikke komme tilbake og be om godt vær dersom de selv ikke får løst oppgaven, sier Parken-direktør Anders Hørsholt.

Han mener Brøndby er blitt grådige.

- Man er nødt til å forstå de politiske spillereglene, ellers kan man ikke være en del av fellesskapet. Og det er det vi ser nå, sukker FCK-toppen.

Uharmonisk Viasats sportssjef Peter Nørrelund er skeptisk til å splitte rettighetene.

- Dansk fotballs styrke som TV-produkt ligger i en samlet pakke, hvor det er stort volum. Og det er ingen klubber i en slik sammenheng som er interessante alene. Derfor er jeg glad for at tross alt elleve klubber er enig om å selge 181 eller 182 kamper, sier Nørrelund.

- Dersom det er tolv klubber, hvor alle hver for seg skal selge 16-17 hjemmekamper, vil det ende med et uharmonisk produkt, mener Viasat-sjefen.

(NTB)

Hele Norges coronakart