Brøndby utklasset Brann

Opdal og Gashi utvist i Royal League-kvarten.

(Dagbladet.no): Brøndby-Brann 3-0.

Brann gikk hodestups ut av Royal League i kveldens kvartfinale borte mot Brøndby.

Elendigheta startet etter 26 minutter da Brann-keeper Håkon Opdal felte Morten D. Rasmussen. Opdal ble utvist og Brøndby scoret på straffesparket bak keeperinnbytter Johan Thorbjørnsen.

Bengt Sæternes måtte gå ut for å gjøre plass for reservekeeperen.

- En klasse bedre

- Det er stor forskjell på lagene i første omgang. Brøndby er en klasse bedre enn oss de første 45 minuttene, får et straffespark og scorer sikkert, sier Brann-trener Mons-Ivar Mjelde til bt.no.

Brøndby punkterte kampen drøyt halvveis i andre omgang med to kjappe scoringer fra Rasmussen og Christopher Katongo.

Ti minutter før slutt fikk Ardian Gashi sitt andre gule kort, og Brann avsluttet med ni mann på banen.

- I annen omgang er jeg fornøyd med vårt spill frem til de legger på til 2-0. Deretter kontrollerer de inn, sier Mjelde.

Hareide ut på tur

Branns tap betyr trolig at Åge Hareide kan begynne å pakke bagen til Manchester-turen mandag. Når Vålerenga samtidig tapte mot Helsingborg på Bislett i kveld, er elleve spillere klare for treningsleir med landslaget.

Hareide uttrykte bekymring for at Royal League-semifinalene kunne ødelegge for turen med landslagskandidatene fra Tippeligaen da han offentliggjorde troppen tidligere i uka.

Brann har seks spillere i troppen, Vålerenga fem. Lillestrøm, som har fire spillere i Hareides tropp, spiller sin kvartfinale borte mot danske OB på søndag.

SLÅTT UT: Brann og Thorstein Helstad, her i duell med Per Nielsen, er ute av Royal League etter å ha tapt 3-0 i kvartfinalen mot Brøndby i kveld.