Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bronse til Hetland i svømme-EM

- Strålende fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleksander Hetland (23) tok bronse på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming.

- Jeg er strålende fornøyd, sa Hetland.

Bæringen svømte inn på tiden 53,70 og satte ny norsk rekord. Han hadde selv den gamle rekorden med 53,87, satt i semifinalen lørdag.

Hetland kunne fort tatt sølvet i mesterskapet, men tapte med fire hundredeler mot litaueren Vytaustas Janusaitis som noterte 53,66. Nordmannen lå an til sølv inntil det sto igjen bare et par tak.

- Jeg fikk det litt mot slutten, men jeg irriterer meg ikke over det. Det var bare ni hundredeler ned til fjerdeplassen også.

Sloveneren Peter Mankoc (28) var som ventet suveren og vant med tiden 53,05. Han tok sitt sjuende gull på distansen og overbeviste på ny.

Historisk


Norge har hatt et historisk sterkt mesterskap i Helsingfors. Etter å ha vært en middelhavsfarer og knapt nok det i svømming for bare noen få år siden, drar de norske denne gangen fra mesterskapet med to bronsemedaljer i kofferten. Alexander Dale Oen (21) sørget for den andre medaljen på 100 meter bryst.

- Vi visste at muligheten var til stede før vi dro hit, og nå er vi der. Det har aldri skjedd før at to norske menn har tatt medalje i ett mesterskap, sa sportssjef Petter Løvberg til NTB.


Langsiktig - Hva er det som er skjedd i løpet av de siste par årene?

BRONSEMEDALJE: Aleksander Hetland tok bronsemedalje på 100 meter medley i kortbane-EM i dag. Foto:Scanpix
BRONSEMEDALJE: Aleksander Hetland tok bronsemedalje på 100 meter medley i kortbane-EM i dag. Foto:Scanpix Vis mer

- At vi har fått opp to topper nå skyldes en langsiktig prosess. For noen år siden var det kanskje ti heltidsansatte svømmetrenere i Norge, nå har vi mellom 40 og 50. Det er blitt økt profesjonalitet i alle ledd. Det tar tid å stabilisere seg i toppen i en verdensidrett som svømming. Og både Hetland og Dalen har framtiden foran seg. De er fortsatt unge, sa Løvberg.

Håpet er at resultatene til bronseguttene skal føre til ytterligere rekruttering av svømmetalenter.

- Disse har vist at alt er mulig. Jeg håper det vil føre til at flere blir inspirerte rundt omkring i Norge.

(NTB)

Hele Norges coronakart