Bronse til langrennsjentene

Norge har ikke gitt opp håpet om å slå de nesten uovervinnelige russiske langrennsjentene. Søndag var det håp i 11 kilometer på stafetten. Da sprakk Anita Moen på tredjeetappen i duell med Larissa Lazutina. Men likevel var det en fornøyd landslagstrener Inge Andersen som summerte opp.

- To av våre, Bente Martinsen og Elin Nilsen, hang med verdens beste skøytere. At det ble problemer på de to siste etappene hadde vi ventet, sa Andersen til NTB. Med Trude Dybendahl Hartz og Marit Mikkelsplass borte, er hans kanskje viktigste jaktobjekt nå en klassisk-løper.

Russland var 1.18 foran Norge som endte på tredjeplass etter at Maj Helen Sorkmo ble innhentet av det italienske vidunderet Stefania Belmondo på sisteetappen.

Martinsen og Nilsen slikket ryggen på sine konkurrenter så godt som hele veien.

Åpner

Nå åpner Andersen delvis for Martinsen i fri teknikk i VM-stafetten i februar. - Hennes framgang i skøyting gjør at en slik løsning er mulig, sier han.

Dermed ser det ut som Martinsen, utpreget klassiskekspert som har jobbet hardt med fri teknikk i sommer og høst, ender opp på en skøyteetappe i Ramsau.

Hun hang med Olga Danilova helt til mål på førsteetappen. Etter løpet var hun langt mer glad enn dagen før.

- Jeg går best når jeg tør å roe meg ned. Det er enklere nå man ligger bak noen, sa Martinsen som var teknisk uryddig i lørdagens individuelle renn.

- Hver gang jeg klarer å slappe av, lærer jeg noe nytt, sa Martinsen som innrømmet at hun ofte har hatt en tendens til å mase underveis.

- Hva vil du gå i VM?

- Jeg gjør det som er best for laget, men føler meg sikrest i klassisk, sa Martinsen.

Slutt

Anita Moen er ikke form, og beina var stokk stive da Lazutina stakk etter halvannen kilometer.

- Det er ikke godt å bli gått fra slik, men det føltes som jeg gikk i sirup og hun på is da hun avgjorde, sa Moen.

- Hva var det mest positive med dagen?

- At Bente gikk så bra, sa Moen og ytret et varmt ønske om å gå startetappen i klassisk i VM.

Sorkmo opplevde det omtrent på samme måte da Belmondo kom flyvende midt i den siste bakken. Da sto den norske jenta stille i forhold.

- Hun kom styggfort, og jeg hadde ingen mulighet. Vi må erkjenne at Russland er et steg foran. For meg fortalte løpet at jeg er på vei, sa hun.

(NTB)