Bronse til langrennsjentene

Norge har ikke gitt opp håpet om å slå de nesten uovervinnelige russiske langrennsjentene. Søndag var det håp i 11 kilometer på stafetten. Da sprakk Anita Moen på tredjeetappen i duell med Larissa Lazutina. Men likevel var det en fornøyd landslagstrener Inge Andersen som summerte opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- To av våre, Bente Martinsen og Elin Nilsen, hang med verdens beste skøytere. At det ble problemer på de to siste etappene hadde vi ventet, sa Andersen til NTB. Med Trude Dybendahl Hartz og Marit Mikkelsplass borte, er hans kanskje viktigste jaktobjekt nå en klassisk-løper.

Russland var 1.18 foran Norge som endte på tredjeplass etter at Maj Helen Sorkmo ble innhentet av det italienske vidunderet Stefania Belmondo på sisteetappen.

Martinsen og Nilsen slikket ryggen på sine konkurrenter så godt som hele veien.

Åpner

Nå åpner Andersen delvis for Martinsen i fri teknikk i VM-stafetten i februar. - Hennes framgang i skøyting gjør at en slik løsning er mulig, sier han.

Dermed ser det ut som Martinsen, utpreget klassiskekspert som har jobbet hardt med fri teknikk i sommer og høst, ender opp på en skøyteetappe i Ramsau.

Hun hang med Olga Danilova helt til mål på førsteetappen. Etter løpet var hun langt mer glad enn dagen før.

- Jeg går best når jeg tør å roe meg ned. Det er enklere nå man ligger bak noen, sa Martinsen som var teknisk uryddig i lørdagens individuelle renn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer