<strong>FORTELLER OM DRAMAET FRA BARNDOMMEN:</strong> Abdullah Alrashidis far skjøt åtte tyver - rett i hjertet - da de prøvde å stjele familiens dyr. Foto: EPA/ARMANDO BABANI
FORTELLER OM DRAMAET FRA BARNDOMMEN: Abdullah Alrashidis far skjøt åtte tyver - rett i hjertet - da de prøvde å stjele familiens dyr. Foto: EPA/ARMANDO BABANI Vis mer

Bronsemedaljørens dramatiske oppvekst: - Pappa skjøt åtte menn rett i hjertet

Prøvde å stjele familiens dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De olympiske lekene i London for fire år siden, ble Abdullah Alrashidi fra Kuwait sin OL-debut. Da ble han nummer 21.

I går var han den store publikumsfavoritten i skeetfinalen, der han til slutt ble nummer tre, bak italienske Gabriele Rossetti og svensken Marcus Svensson, som tok sølv.

Ifølge svenske Expressen var det en dramatisk OL-finale, men det dramaet er ingenting sammenliknet med det 52-åringen opplevde da han var barn.

Faren skjøt tyver

I et intervju med det offisielle olympiske nyhetsbyrået ONS, gjengitt av Expressen, forteller Alrashidi om en oppvekst preget av våpen, der at folk ble tvunget til å slåss for å overleve, og forteller om et tilfelle da tyver forsøkte å stjele familiens dyr.

- Pappa red ut på hesten sin, og skjøt i hjel åtte tyver med skudd rett i hjertet deres. Jeg forteller ikke historien fordi jeg er stolt over det han gjorde, men for å vise kunnskapen han gjorde det med, sier bronsemedaljøren.

Ifølge Alrashidi skal ørkenen ha vært svært annerledes på den tiden, og til tider svært voldsom.

I lørdagens finale lå Alrashidi an til å kjempe om gull, men etter å ha misset to lerduer i semifinalen, ble gulldrømmen knust. Isteden måtte han kjempe om bronsen mot ukrainske Mikola Milchev.

Der traff han det han måtte treffe, og til publikums store glede kunne han strekke armene i været da seieren var et faktum.

- Uten jakt ville ikke menneskene overlevd

Ved siden av skytingen trener Alrashidi falker.

- Det handler jo egentlig om den samme sak som skyting. Det sitter i instinktet vårt. Uten jakt ville ikke menneskene overlevd.

Alrashadi konkurrerer i Rio under det olympiske flagget, som en uavhengig olympisk atlet.

Fra før av har han tre VM-gull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer