Bronsen glapp for Urhaug og Paulsen

Paralympics over for Norges del.

Tommy Urhaug og Rolf Erik Paulsen var sjanseløse i bronsekampen i bordtennis for lag mot Frankrike i Paralympics og tapte 0-3 tirsdag.

Urhaug innledet med å tape i tre strake sett mot franske Emeric Martin i den første kampen. Franskmannen vant enkelt 11-5, 11-6 og 11-8.

Deretter måtte Paulsen melde pass med 1-3 mot Christophe Durand. Den kampen endte 11-8, 11-6, 3-11 og 11-9 i franskmannens favør.

I den avsluttende doublekampen ble det også 3-1-seier til franskmennene. De vant 5-11, 11-7, 11-9 og 11-8. Ingen tvil om at de var et hakk bedre enn nordmennene, som også var sjanseløse mot de kinesiske sølvvinnerne i semifinalen.

Urhaugs bronse individuelt ble dermed eneste norske bordtennismedalje i Paralympics. Sør-Korea gikk til topps i lagkampen i bordtennis i klasse 4/5 etter å ha slått kineserne 3-1 i tirsdagens finale.

Urhaug/Paulsen var siste nordmenn i aksjon i Paralympics, og den norske medaljefangsten stoppet på en gull, tre sølv og tre bronse. Det gir en foreløpig 43.-plass på medaljeoversikten.

Før de åtte siste gullvinnerne kåres onsdag, topper Kina suverent med 87 gull, 68 sølv og 52 bronse. Nærmest på gullstatistikken følger Storbritannia med 42, USA med 36 og Ukraina med 24.

(NTB)

HAR ALLEREDE MEDALJE: Egypts Sameh Saleh (t.h.) måtte gratulere Tommy Urhaug med bronsemedalje under singlekampen i bordtennis tidligere i Paralympics. I bronsefinalen i bordtennis for lag i dag, holdt det ikke helt for Urhaug og Rolf Erik Paulsen. Foto: ELISABETH DALZIEL/AP/SCANPIX
HAR ALLEREDE MEDALJE: Egypts Sameh Saleh (t.h.) måtte gratulere Tommy Urhaug med bronsemedalje under singlekampen i bordtennis tidligere i Paralympics. I bronsefinalen i bordtennis for lag i dag, holdt det ikke helt for Urhaug og Rolf Erik Paulsen. Foto: ELISABETH DALZIEL/AP/SCANPIX Vis mer
Bronsen glapp for Urhaug og Paulsen