Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bronsen kom for tidlig

HAMAR (Dagbladet): Eskil Erviks VM-bronse kom ett år for tidlig. Hamar-løperen var jublende glad for tredjeplassen, men har ikke tenkt å stå på det trinnet neste år. - Utviklingen har gått fortere enn planlagt. Og da er det bare å gå for tittelen, sier Ervik til Dagbladet.

Og 24-åringen har klare meninger om hvordan det skal skje.

- Ådne Søndrål blir en nøkkelbrikke for min framgang. Landslaget trenger en løper med fart i kroppen for å gjøre oss andre raskere. Det skal Ådne hjelpe oss med. Med ham på allroundlaget, blir jobben enklere.

- Så skal jeg gi Ådne alt jeg kan for at han skal bli bedre på lengre løp. Er vi et lag, må vi stå sammen. Det gjør jobben utrolig mye lettere.

Eskil Ervik kaller tredjeplassen for drømmen som ble til virkelighet. Ti runder fra mål lå han fem sekunder for dårlig an i forhold til Roberto Sighel. Så hentet Ervik fram krefter han ikke trodde fantes.

- Egentlig hadde jeg gitt opp internkampen mot italieneren. Men så fikk jeg øye på medaljen i det fjerne og prøvde å fange den. Tre runder før mål var jeg helt frisk i beina. Det var bare å pøse på med krefter.

Skulle Eskil Ervik blitt verdensmester, måtte han gått 1,5 sekund raskere på 500-meter eller halvminuttet bedre på mila. Avstanden fram var stor, men ikke avskrekkende.

- For å bli verdensmester må jeg forbedre alt. Først og fremst er det viktig å bli raskere på 500-meter. Greier jeg den biten, får jeg med meg større fart i de andre løpene. De gode rundetidene kommer lettere for de hurtigste.

BRONSEGUTTEN:</B> - Det er allround som er skøyteløp. Enkeltdistanser er uaktuelt før OL i 2002, sier Eskil Ervik. Her sammen med gullvinner Rintje Ritsma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media