Bronsevinner dopingtatt

Den ukrainske dobbeltfireren i roing mister medaljene.

Olena Olefirenko har testet positivt. Hun var på det ukrainske laget som vant bronse i kvinnenes dobbeltfirer forrige søndag. Den internasjonale olympiske komité (IOK) opplyste i dag morges at ukrainerne er disket og mister medaljen.

Australia rykker nå opp på bronseplass, bak gullvinner Tyskland og Storbritannia som tok sølv.

Hun testet positivt på det stimulerende middelet ethamivan, som hørte til en av de klarerte medisinene hennes, men med en annen merkelapp.

Ifølge den ukrainske delegasjonen ble medisinene gitt til utøveren av troppens lege Ganna Grysjenko.

Gransker legen

IOK har nå bedt Det internasjonale roforbundet og Ukrainas olympiske komité om å granske legen.

Det ukrainske laget får bli i OL fordi IOK legger skylden på legen. Komiteen anser det imidlertid som utøverens ansvar hva han eller hun inntar i kroppen, selv om det er foreskrevet av en lege.

IOK opplyste også i dag at den ungarske vektløfteren Zoltan Kovacs er kastet ut av OL fordi han nektet å avgi dopingprøve.

27-åringen konkurrerte i 105 kilosklassen, men fullførte ikke konkurransen.

Kan bli strøket

Vektløfting kan være ferdig som OL-idrett etter de mange skandalene i Aten. IOK-styremedlem Gerhard Heiberg gjorde det i går klart at det internasjonale vektløfterforbundet har fått klar beskjed om å rydde opp.

Hvis ikke kan vektløfting komme til å bli strøket fra lekene om fire år. Kovacs er den 10. vektløfteren i Aten-OL som blir disket på grunn av doping.

(NTB-DPA-AFP-Reuters)

MÅ LEVERES TILBAKE:</B> De ukrainske roerne i dobbeltfireren må levere tilbake bronsemedaljene etter at Olena Olefirenko, nummer to fra venstre, avla positivt dopingprøve.