MISTENKT:  Den indiske bokseren Vijender Singh tok bornse under Beijing-OL i 2008. Nå mistenkes han for å ha brukt heroin, og det er påstått at han er inneblandet i en narkotikaring nord i landet.Her i forkant av OL i London i fjor sommer. Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB Scanpix
MISTENKT: Den indiske bokseren Vijender Singh tok bornse under Beijing-OL i 2008. Nå mistenkes han for å ha brukt heroin, og det er påstått at han er inneblandet i en narkotikaring nord i landet.Her i forkant av OL i London i fjor sommer. Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB ScanpixVis mer

Bronsevinner tvangstestet av sportsministeren

Bokseren påstås å være inneblandet i indisk narkotikaring.

Den profilerte indiske bokseren Vijender Singh er i hardt vær. Mandag påla sportsministeren i landet ham å ta en narkotikatest.

Politiet beskylder mellomvekteren, som vant OL-bronse i bokseringen i Beijing i 2008, for å ha brukt heroin ved flere anledninger. Singh nekter for dette, men en test vil trolig avsløre om han snakker sant eller ikke.

Han fikk problemer etter at en narkotikaring i den nordlige delen av India, i Punjab-provinsen, ble avslørt. En boksekollega av Singh fortalte da politiet at de to bokserne hadde prøvd narkotikaen på vegne av dopselgeren.

Siden beskyldningene ble fremmet har Singh, som virkelig er en idrettshelt i India etter OL-bronsen, nektet for at han er innblandet i dette, men likevel har sportsministeren valgt å følge politiets råd om å tvangsteste den kjente bokseren.

«De beskyldningene som er fremmet og den rapporten som ligger på bordet er alvorlig. Dette kan lett smitte over på andre idretter og andre utøvere, og derfor har vi valgt å pålegge Singh en test. Dette er noe vi tar på alvor», heter det i en melding fra sportsdepartementet i India.

Det er ingen mistanker om at Singh skal ha brukt heroin eller dopet seg i forbindelse med konkurranser, men saken er likevel alvorlig og vil få følger, dersom det blir påvist at han har brukt heroin.

(NTB)