FOTBALLFAMILIE: Brooklyn (t.h.), Romeo (t.v.) og Cruz (midten) Beckham er alle ivrige fotballspillere. Lengst har eldstemann Brooklyn nådd, han trente i dag med Manchester United. Her er gutta samla på treningsfeltet til Paris Saint-German da pappa David spilte der tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY/NTB Scanpix
FOTBALLFAMILIE: Brooklyn (t.h.), Romeo (t.v.) og Cruz (midten) Beckham er alle ivrige fotballspillere. Lengst har eldstemann Brooklyn nådd, han trente i dag med Manchester United. Her er gutta samla på treningsfeltet til Paris Saint-German da pappa David spilte der tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY/NTB ScanpixVis mer

Brooklyn Beckham trener med Manchester United

Kan få akademikontrakt, 22 år etter pappa.

(Dagbladet): Tidligere i år trente David Beckhams eldste sønn, Brooklyn, med Queens Park Rangers. Før det hadde han også vært på prøvespill i Tottenham og Chelsea, mens han spilte for ungdomslaget til LA Galaxy da pappa David spilte for klubben.

I kveld kom nyheten om at Brooklyn får muligheten til å gå i sin fars fotspor - over 20 år etter. Den eldste Beckham-sønnen er 14 år, akkurat som David var da han startet sin etter hvert svært så innholdsrike fotballkarriere i Manchester United.  Den karrieren startet med at Beckham, sammen med blant andre  Gary Neville, Keith Gillespie, Robbie Savage og Nicky Butt spilte sammen på laget som vant FA Youth Cup i 1992.

Mulig akademikontrakt Ifølge britiske The Guardian trente 14 år gamle Brooklyn med Manchester Uniteds ungdomslag på Carrington i dag. Det var den første av flere økter, som til slutt ender opp med at Uniteds ungdomstrenere foretar en vurdering om hvorvidt de gir han akademikontrakt eller ikke.

Det skal ha vært United selv som tok initiativet til prøvespillet, etter å ha fulgt Brooklyn over en lengre periode. Han startet å spille fotball da han fire år gammel.

- Han var der med faren sin og deltok i en treningsøkt med et av akademilagene. Det var en mulighet for ham til å imponere, og hvis han gjorde det bra, er den liten tvil om at klubben kommer til å innlemme ham i akademisystemer, sier en United-kilde til Manchester Evening News.

Landslagsspiller? Onsdag ble David Beckham spurt om han kunne tenke seg å se sønnen ikle seg drakta til Beckhams planlagte Major League Soccer-lag.

- Ja, forhåpentligvis kan det skje, svarte han nyhetsbyrået AP.

Tidligere har pappa David sagt følgende om sønnenes fotballtalent:

- Jeg er like tøff mot mine gutter som min far var mot meg. De spør alltid «spilte jeg bra?». Da svarer jeg «Du gjorde det greit, men kunne gjort det bedre.»

Ifølge The Guardian finnes det bookmakere som tilbyr spill på at Brooklyn kommer til å spille på det engelske landslaget en dag. Setter du noen kroner på det, får du tolv ganger pengene igjen den dagen det eventuelt skulle skje.