ALLTID VÆRT SLIK: Diego Costa slet med temperamentet også i barndommen. Foto: 
Action Images via Reuters / John Sibley
ALLTID VÆRT SLIK: Diego Costa slet med temperamentet også i barndommen. Foto: Action Images via Reuters / John SibleyVis mer

Broren forklarer hvorfor Costa er en «idiot»: - Det handler om følelser

Alt startet i barndommen.

(Dagbladet): De fleste er enige om at Chelsea-spiss Diego Costa er en glimrende fotballspiller, men de færreste synes at 26-åringen er en sympatisk type.

Negative ord som «rasshøl», «idiot» og «drittunge» har blitt flittig bruk i omtalen av Costas usympatiske handlinger på fotballbanen.

Stjernespissen har blitt heftig kritisert fra en rekke hold, senest av legenden Pelé på fredag, som frykter for barna som har Costa som forbilde.

Nå forteller Chelsea-stjernens storebror Jair Costa om hvordan Costa var da han var et barn. Ifølge storebroren har stjernespissen alltid vært like uspiselig på fotballbanen som han er nå.

- Dette er ikke noe nytt som har dukket opp i proffkarrieren, avslører storebror Jair overfor The Sun.

- Det er vanskelig for Diego å endre oppførselen når han alltid har handlet på den måten. Han har alltid hatt lett for å miste kontrollen og la sinnet renne over. Diego har alltid hatt lett for å havne i slåsskamper på fotballbanen, forteller han.

- Følelsene tar overhånd Det store spørsmålet er: Hvorfor skjer dette gang på gang, og hvorfor har det skjedd gjennom hele livet for Diego Costa?

Ifølge storebror Jair skyldes det følelser.

- Hans følelser til fotballen er så sterke. I blant tar følelsene overhånd. Dette spillet betyr så enormt mye for ham, og det er ekstremt viktig for Diego å vinne. Han nekter å tape, forteller storebror.

- Da vi var små, klikket fullstendig hvis laget tapte eller hvis han var uenig i et frispark. Hans sterke vinnerlyst og kjærlighet til fotball var nok en belastning for mange, men det drev Diego fremover, sier Jair, som tror det er en viktig grunn til at Costa er blant verdens beste spisser i dag.